Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Everything But The Girl objavili novi singl kao i detalje prvog albuma nakon 24 godine

Novi singl 'Nothing Left To Lose' nalazi se na njihovom nadolazećem albumu 'Fuse' koji izlazi u travnju

  • Mixmag I Foto: EDWARD BISHOP
  • 10 January 2023
Everything But The Girl objavili novi singl kao i detalje prvog albuma nakon 24 godine

Everything But The Girl objavili su novi singl 'Nothing Left To Lose, kojim najavljuju nadolazeći album 'Fuse', njihov prvi LP nakon više od 24 godine. Nova pjesma dua koji čine muž i žena, Tracey Thorn i Ben Watt, objavljena je zajedno s glazbenim spotom koji je režirao Charlie Di Placido.
'Fuse' se sastoji od 10 pjesama i opisuje se kao “moderni pogled na blistavi elektronički soul” koji su nekoć producirali sredinom 90-ih. Album je uglavnom sniman u tajnosti u njihovom domu tijekom proljeća i ljeta 2021., a dodatne sesije održavale su se u studiju izvan Batha s prijateljem i inženjerom, Brunom Ellinghamom.

Prije nego su se dogovorili oko naziva albuma, prva dva mjeseca 'Fuse' je nosio radno ime 'TREN', spoj imena Tracey i Bena. Rane faze rada na albumu uključivale su Benovo snimanje improviziranih klavirskih balada na svoj iPhone usred lockdowna, koje su kasnije postale pjesme, uključujući 'When You Mess Up' i 'Interior Space'.

A evo što Tracey kaže o povratku benda: “Ironično, gotov zvuk novog albuma bio nam je posljednja stvar na umu kada smo započeli sa snimanjem, u ožujku 2021. Naravno, bili smo svjesni pritiska tako dugo očekivanog povratka, pa smo pokušali raditi otvorenog uma, nesigurni u smjer, spremni na invenciju.” Ben je na to dodao: “Bilo je uzbudljivo. Razvila se prirodna dinamika. Malo bi razgovarali, malo bi se pogledavali i instinktivno ko-pisali. Postalo je više od zbroja naša dva ja. Jednostavno je postalo - Everything But The Girl.”
“Nakon toliko vremena razdvojenosti u profesionalnom smislu, bilo je i trvenja i iskrenja u studiju kada smo počeli”, kaže Tracey. “Koliko god smo ga podbacili na početku, fitilj se upalio i završilo je nekom vrstom spajanja, emotivnog stapanja. Sve je izgledalo vrlo stvarno, živo.”

Duo je najavio povratak u studenom prošle godine i to na Twitteru, napisavši: “Mislili smo da želite znati da smo napravili novi album Everything But The Girl. Izići će sljedećeg proljeća. Vole vas Ben i Tracey”. Posljednje izdanje para bilo je 2008., kompilacijski album 'The 90s Collection', a prije toga, njihov posljednji studijski album bio je 'Temperamental' iz 1999. godine. Njihov najveći uspjeh na top ljestvicama je remix pjesme 'Missing' Todda Terryja iz 1995. koji je dospio na treće mjesto britanske ljestvice singlova.

Godine 1992., Thorn i Watt stavili su Everything But The Girl na pauzu nakon što je Wattu dijagnosticirana rijetka autoimuna bolest Churg-Straussov sindrom zbog koje je bio hospitaliziran 10 tjedana. Watt je kasnije objavio memoare pod naslovom 'Pacijent' 1997. koji su uključivali pojedinosti o gotovo pogubnom iskustvu s Churg-Straussovim sindromom, kao i o oporavku.

Novi album Everything But The Girl 'Fuse' izlazi 21. travnja za Buzzin' Fly Records preko Virgin Music Group, osim u Sjevernoj Americi, gdje je objavljen za Buzzin' Fly Records preko Vervea.

U nastavku poslušajte novi singl Everything But The Girl 'Nothing Left To Lose'.

Load the next article
Loading...
Loading...