Menu
Home Novosti Menu
Novosti

'Insomnia' grupe Faithless vratila se na Beatport Top 100 nakon smrti Maxi Jazza

Trenutno je u top 10 Beatportove Trance ljestvice

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 10 January 2023
'Insomnia' grupe Faithless vratila se na Beatport Top 100 nakon smrti Maxi Jazza

Hit grupe Faithless, 'Insomnia' iz 1995., trenutno se ponovno penje na Beatport Top 100 ljestvici gotovo tri desetljeća od objavljivanja. Pjesma se vratila na top ljestvice nakon smrti frontmena Faithlessa Maxija Jazza, koji je preminuo 23. prosinca 2022. u dobi od 65 godina.

'Insomnia' se trenutno nalazi u top 10 Beatportove Trance ljestvice, popevši se među prvih deset po prvi put nakon puno godina, i gotovo 28 godina od svog originalnog izdanja.

Legendarni glavni vokal Maxi Jazz preminuo je samo dva dana prije Božića, objavila je kolegica iz benda Sister Bliss na društvenim mrežama 24. prosinca. “Bio je čovjek koji je promijenio naše živote na toliko mnogo načina. Dao je pravo značenje i poruku našoj glazbi. Također je bio ljupko ljudsko biće koje je imalo vremena za svakoga kao i mudrosti koja je bila i duboka i dostupna.” Dodala je: “Bila mi je čast i, naravno, pravo zadovoljstvo raditi s njim. Bio je briljantan tekstopisac, DJ, budist, veličanstvena pojava na pozornici, ljubitelj automobila, beskrajni govornik, prekrasna osoba, moralni kompas i genij.”

Maxi Jazz i Sister Bliss činili su dvije trećine Faithlessa uz producenta benda, Rolla. Trio je prvi put osnovan 1995., iste godine kada su objavili svoju najlegendarniju pjesmu do danas, ”Insomniju“ koja je do danas postala platinasta ili zlatna u većini država Europe, te se prodala u više od milijun primjeraka diljem svijeta.

Load the next article
Loading...
Loading...