Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Istraživanje pokazalo da 55% Europljanja podržava legalizaciju rekreativne upotrebe kanabisa

“Europljani žele pristup sigurnoj, konkurentnoj cijeni i visokokvalitetnom kanabisu koji je legalan”

  • Mixmag I Foto: ADD WEED
  • 15 April 2022
Istraživanje pokazalo da 55% Europljanja podržava legalizaciju rekreativne upotrebe kanabisa

Novi podaci objavljeni od strane Hanway Associatesa pokazuju da većina Europljana podržava legalnu i od strane vlade reguliranu prodaju marihuane odraslima starijim od 18 godina. Od 9043 ispitanika, podaci istraživanja pokazuju da njih 55% podržava legalni rekreacijski kanabis, 20% je bilo ravnodušno, a preostalih 25% se protivi. Osim toga, 48% želi reguliranu maloprodaju marihuane, 35% favorizira uzgoj kod kuće, a 32% favorizira društvene klubove. Iznenađujuće, kućni uzgoj ima najviše negativnih reakcija, s 41% protiv.

Luksemburg je prva europska zemlja koja je prošle godine dopustila uzgoj marihuane za osobne potrebe, dok je Malta prva zemlja na kontinentu koja je službeno legalizirala kanabis. Nadalje, nekoliko europskih zemalja legaliziralo je marihuanu za posebne medicinske namjene, dok su druge dekriminalizirale opću upotrebu, a neke, poput Francuske, sada eksperimentiraju s ova dva izbora kroz pilot programe.

Njemačka je prije pet godina dekriminalizirala medicinski kanabis. Prema istraživanju koje je prošle godine proveo Institut za ekonomiju tržišnog natjecanja (DICE) na Sveučilištu Heinrich Heine u Dusseldorfu, potpuno legalno tržište kanabisa moglo bi generirati 3,4 milijarde eura (3,85 milijardi dolara) prihoda od poreza za Njemačku. Mnogi upućeni u industriju predviđaju da će Njemačka biti sljedeća zemlja koja će u potpunosti legalizirati rekreacijsku marihuanu. U Sjedinjenim Državama je korištenje marihuane iz medicinskih razloga široko dopušteno, u čak 37 država.

Prema izvješću istraživačke tvrtke Prohibition Partners, predviđa se da će europska industrija rasti po ukupnoj godišnjoj stopi rasta (CAGR) od 67,4% od 2021. do 3,2 milijarde eura (3,49 milijardi dolara) do 2025. godine.

Antonio Costanzo, izvršni direktor Curaleaf Internationala koji pozdravlja nalaze ove ankete, rekao je: “Ovo izvješće pokazuje da većina Europljana želi vidjeti rekreacijski kanabis dostupan na način koji odraslima omogućuje pristup visokokvalitetnim proizvodima koji su regulirani.” Joe Bayern, izvršni direktor Curaleafa, rekao je: “Ovo izvješće dokazuje ono što Curaleaf govori već neko vrijeme, da Europljani žele pristup sigurnoj, konkurentnoj cijeni i visokokvalitetnom kanabisu koji je legalan. Sljedeći korak je da zakonodavstvo sustigne potražnju potrošača. Srećom, vidimo obećavajuće akcije nekoliko vlada. Nova njemačka vlada koja se obvezuje na legalizaciju rekreacijskog kanabisa je prijelomna točka za tržište budući da predstavlja najveće gospodarstvo u Europi. Nakon što se Njemačka odluči na to, ostatak Europe će vjerojatno slijediti njihov primjer.”

(Via Benzinga)

Load the next article
Loading...
Loading...