Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pokrenuta GoFundMe kampanja za pionira Chicago Housea, Jessea Saundersa

Nakon što je studenom 2022. godine doživio “veliki moždani udar”, treba mu “hitna” pomoć oko troškova liječenja

  • Mixmag
  • 1 March 2024
Pokrenuta GoFundMe kampanja za pionira Chicago Housea, Jessea Saundersa

Pokrenuta je GoFundMe kampanja za Jessea Saundersa, kako bi se prikupila sredstva za njegov daljnji oporavak od velikog moždanog udara koji je doživio u studenom 2022. godine. Prema stranici GoFundMe, pionir Chicago Housea i član The Chosen Few DJs-a trenutno je na rehabilitaciji, ali trenutno “ne govori, hrani se kroz cijev i ima poteškoće u hodanju”, no “pokušava mu se liječenjem omogućiti nekekav privid normalnosti.” Objašnjeno je i da je Saunders nedavno “opet lošije”, nakon što se srušio na kuhinjskom podu u svojoj kući. Sredstva, čije je prikupljanje organizirao njegov prijatelj i promotor Chicago Housea Kirkland Townsend, pomoći će u plaćanju Saundersovih medicinskih računa za nastavak liječenja.

“U ovom trenutku, Jesseu je potrebna naša pomoć”, piše na stranici. “On NIJE dobro - ne može si priuštiti brigu koja mu je potrebna u objektu za rehabilitaciju i prijeti mu otpuštanje bez mogućnosti daljnje pomoći. Ovo je HITNA stvar, jer će ga do kraja ovog mjeseca iseliti iz ustanove za njegu, ako mu ne omogućimo sredstva za plaćanje skrbi. Skupimo se i pomozimo mu.”

GoFundMe je za sad uspio prikupiti 25 tisuća dolara a cilj je 150 tisuća. Donatori mu ujedno žele i brzi oprovak uz poruke poput “Zaljubljenik sam u house cijeli život, a gospodin Saunders je djelomično odgovoran za to.”

Saunders je bio ključni član kolektiva The Chosen Few DJs, koje je 1977. osnovao Wayne Williams. Grupa - sačinjena od Tonyja Hatchetta, Alana Kinga i Andrea Hatchetta - proslavila je Chicago House. S vremenom su im se pridružili i Terry Hunter 2006. godine te Mike Dunn 2012. Nakon što ga je Frankie Knuckles upoznao s House scenom, Saunders je 1982. odlučio otvoriti jedan od najvećih noćnih klubova u Chicagu, Playground. Saunders je također poznat po tome što je bio mozak koji stoji iza legendarne House himne 'On and On', zajedno s Vinceom Lawrenceom. Poznat je i po stvarima 'Funk U Up', 'Real Love', 'Love Can't Turn Around' i 'Dum Dum'.

Pomozite legendi putem GoFundMe stranice.

Load the next article
Loading...
Loading...