Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Juan Atkins ponovno aktivira Cybotron za prvo izdanje nakon 28 godina

'Maintain The Golden Ratio' bit će dostupan na vinilu i kao digitalno izdanje 13. listopada putem techno moćnika Tresor Berlin

  • Mixmag/TRESOR BERLIN INSTAGRAM
  • 6 October 2023

Juan Atkins ponovno je aktivirao svoj legendarni elektro projekt, Cybotron28 godina nakon 'Cyber Ghettoa', za EP s dvije pjesme 'Maintain the Golden Ratio'. Izdanje bi trebalo izaći 13. listopada preko Tresor Recordsa.: “Cybotron se ponovno pojavio u našem suvremenom kiberkulturnom dobu kada artefaktičke budućnosti počinju prijelaz u novu eru 'Mete'.”, napisali su na Instagramu.

Proto-techno pionirsku grupu osnovali su 1980. Atkins i Rik '3070' Davis, a poznata je po pjesmama kao što su 'Alleys of Your Mind', 'Cosmic Cars' i 'Clear', koju je semplirala i Missy Elliot na 'Lose Control'. Prvi album benda, 'Enter', izašao je 1983. i mnogi ga smatraju jednim od prvih albuma Detroit techna.

Nakon 'Entera', Atkins i Davis prekinuli su suradnju 1985., zbog umjetničkih razlika. Cybotron je živio preko Davisa i novog člana Johna Houselyja do 1995., dok je Juan Atkins nastavio svoju glazbenu karijeru pod raznim aliasima uključujući i Model 500. Cybotronova pauza trajala je do 2018. kada se grupa reformirala pod Atkinsom, Lauren von Oswald i Tameko J Williams AKA DJ Maaco. Najnovije pojačanje Cybotrona odradilo je prve nastupe, a trio je nastupio u Barbicanu i na Dekmantelu, što možete vidjeti i u nastavku:

Unatoč nastupima, Cybotron nije objavio nikakav novi materijal sve dok Tresor nije najavio EP 'Maintain the Golden Ratio' krajem prošlog mjeseca. Projekt označava nastavak ljubavne veze između Tresor Recordsa i Juana Atkinsa koja traje više od 30 godina. Veza je započela 1992. uz '3MB feat. Magic Juan Atkins'.

Lauren von Oswald, čiji je ujak Moritz radio s Atkinsom na '3MB' i raznim drugim projektima, zaslužna je za pisanje i produkciju novog albuma Cybotrona, dok je TJ Hertz, poznatiji kao Objekt, na dužnosti miksanja.

Poslušajte prvi singl 'Maintain' u nastavku a OVDJE se predbilježite za EP.

Load the next article
Loading...
Loading...