Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kraftwerk ušli u Rock and Roll Kuću slavnih, najavili i turneju po Sjevernoj Americi

Pharrell, Depeche Mode i LCD Soundsystem odali su čast pionirima elektronike

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 2 November 2021
Kraftwerk ušli u Rock and Roll Kuću slavnih, najavili i turneju po Sjevernoj Americi

Kraftwerk su prošli vikend nagrađeni za glazbenu izvrsnost, na ceremoniji primanja u Rock and Roll Kuću slavnih 2021. godine.
Njemačku četvorku odlikovali su Pharrell Williams, Martin Gore iz Depeche Modea, Darryl McDaniels iz Run-DMC-a, James Murphy iz LCD Soundsystema i Philip Oakey iz Human Leaguea, a osim njih, nagrađeni su i LL Cool J, Billy Preston i Randy Rhoads.
Inače su Kraftwerk čak šest puta bili nominirani za nagradu, ali su svaki put bili odbijeni.

Pročitajte i ovo: Kraftwerk all-time Top 20

“Kraftwerk, dobro došli u Rock and Roll Hall of Fame”, rekao je Pharrell u unaprijed snimljenom videu prikazanom na svečanosti. “Bio je to uistinu seizmički trenutak za glazbu kakvu poznajemo. Svi bismo trebali biti zahvalni Kraftwerku, zato je ovo priznanje toliko važno. Rock and Roll Kuća slavnih je vrlo posebno mjesto. Ali predlažem da napravimo novu dvoranu unutar Kuće, rezerviranu za umjetnike koji su zapravo izmislili svoj žanr jer Kraftwerk tamo pripada”, nastavio je.
Pharell je također prenio svoje iskustvo s Kraftwerkom, otkrio je da je upoznao suosnivača Kraftwerka Floriana Schneidera prije nego što je preminuo u svibnju prošle godine.
“Za mnoge od nas, Kraftwerk je inspiracija, a da nismo toga ni svjesni. Tako sam sretan što sam upoznao pokojnog Floriana Schneidera i dao mu do znanja koliko je njegova glazba svima nama značila”, rekao je.

Pročitajte i ovo: Preminuo Florian Schneider, osnivač Kraftwerka

Njemački elektro bend prepoznao je i LCD Soundsystem, na čijem albumu 'Sound Of Silver' se jasno čuje utjecaj Kraftwerka. Njihovu ljubav prema grupi dijeli i Martin Gore iz Depeche Modea, koji je govorio o utjecaju Kraftwerka na njegov bend te koliko su utjecali na njegov glazbeni ukus tijekom odrastanja.

Osim toga, Kraftwerk su upravo objavili da svoj renomirani 3D show vode na turneju po Sjevernoj Americi 2022. godine. Turneja počinje u svibnju i traje do srpnja, a uključivat će Toronto, Los Angeles i New York. Prvotno su trebali imati tu turneju tijekom 2020. godine, ali su je otkazali zbog pandemije.

U nastavku pogledajte video u kojem Pharrell odaje počast Kraftwerku prilikom ceremonije ulaska u Rock and Roll Kuću slavnih..

Load the next article
Loading...
Loading...