Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Nova Netflixova drama istražuje meteorski rast Spotifyja

Mini serija prati kako je Daniel Ek razvijao ovu streaming uslugu, od Švedske do njene globalne dominacije

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 September 2022
Nova Netflixova drama istražuje meteorski rast Spotifyja

Netflix će emitirati novu mini-seriju koja se fokusira na stvaranje streaming diva Spotify. Serija 'The Playlist' imat će šest epizoda koje će prikazivati kako je usluga pokrenuta u Švedskoj te kako je potom osvojila svijet.
Opis nadolazeće serije glasi: “Predvođeni Danielom Ekom, grupa strastvenih mladih poduzetnika okuplja se u onome što se čini nemogućim zadatkom: promijeniti glazbenu industriju - i svijet. Želja im je bila stvoriti legalnu uslugu strujanja glazbe.” Netflix dodaje da je to “fikcionalizirani prikaz” švedskog tehnološkog poduzetnika koji govori o tome kako su Ek i njegovi partneri “željeli napraviti revoluciju u glazbenoj industriji s legalnom platformom za streaming”.

Izvršnog direktora Spotifyja glumi zvijezda 'Vikinga', Edvin Endre a ostali članovi glumačke postave uključuju Christiana Hillborga i Martina Lorentzona. Trailer je objavljen i prikazuje lansiranje “prve legalne usluge streaminga” s glasom koji kaže: “Nitko neće potpisati ugovor koji uključuje besplatnu glazbu.”

'The Playlist' će biti objavljen na Netflixu 13. listopada. Pogledajte trailer u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...