Menu
Home Novosti Menu
Festivali

Martinska slavi pet godina!

Festivalska lokacija u Šibeniku najavljuje šest festivala za ovo ljeto, od kojih su dva potpuno nova

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 4 April 2023
Martinska slavi pet godina!

Festivalska lokacija Martinska u Šibeniku slavi prvih pet godina i tim povodom najavljuje planove za ovo ljeto. Na lokaciji u zaštićenom parku prirode, i jedine unutar UNESCO buffer zone, ovog će se ljeta održati šest festivala, u trajanju od isto toliko tjedana u nizu, od kojih su čak dva nova! Sezonu otvara novi boutique festival - Overground - koji će se odvijati 14. i 15. srpnja, u RatCat organizaciji, široj javnosti poznatijoj po vođenju sve popularnijeg šibenskog kluba Tunel, specijaliziranog za elektroničke glazbene stilove.

Nakon njega, od 20. do 23. srpnja slijedi posljednje, 21. izdanje Seasplash festivala, koji je u nešto više od dva desetljeća poprilično zaslužan za pokretanje i povezivanje domaće i regionalne scene, usredotočene na stvaranje i promociju 'bass' glazbe, i 'sound system' kulture.

Kanal fest bio je jedini festival na Martinskoj godinu prije aktualnog projekta. Martinska Punk održao se 2020., u prvoj pandemijskoj godini. Ove godine udruženim snagama za duplo slavlje, jer osim lokacije, prvih pet godina slavi i Kanal fest. Martinska Punk meets Kanal fest održava se od 27. do 29. srpnja. Slijedi osmo izdanje Membrain festivala, od 3. do 6. kolovoza, festival već niz godina prepoznatljiv po intimnoj atmosferi i srdačnim vibracijama, koji njeguju underground bass kulturu i okuplja svjetski poznate izvođače sa scene, zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Već tradicionalno, sredinom osmog mjeseca, konkretnije od 11. do 13. kolovoza odvijat će se šesto izdanje Blast festa, čija organizacija je svoje želje, vizije i hobije odlučila spojiti, i pretvoriti ih u festival glazbe, umjetnosti, plesa i druženja. Blast fest je osmišljen na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike, koja će njihov đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srcem.

A za kraj sezone, od 18. do 20. kolovoza, slijedi još jedan novi festival, Rave Island, prvi svjetski neorave festival. Udruženi s ukupno 9 partnera, koji će isporučiti sadržaje na 3 pozornice, uz prateće zabave na brodovima, na plaži, i na tajnovitim mjestima, s preko 70 izvođača s nove međunarodne elektroničke scene.

Dodatni Martinska info potražite na njihovom Facebooku i Instagramu.

Load the next article
Loading...
Loading...