Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Poslušajte kompozicije koje je Ryuichi Sakamoto napravio sredinom 2000-ih za Nokiin ringtone

Na YouTubeu se pojavila kompilacija ringtoneova koje je napravio pokojni skladatelj

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 April 2023
Poslušajte kompozicije koje je Ryuichi Sakamoto napravio sredinom 2000-ih za Nokiin ringtone

Na Youtubeu se pojavila kompilacija ringtoneova koju je kreirao Ryuichi Sakamoto, legendarni skladatelja koji je preminuo prošli tjedan. Stvorene sredinom 2000-ih, ove melodije Sakamoto je napravio za model Nokia 8800. Kompilaciju je objavio YouTube kanal Tech Product Bangers, a kompilacija uključuje dobro poznate melodije zvona i upozorenja kao što su “Asian-chant”, “Duel” i “N-choral”. U opisu videa stoji: “Želim da se jednog dana izdaju u formatu poput CD-a, jer su to prekrasna glazbena djela.”

Sakamoto je preminuo 28. ožujka u dobi od 71 godine, a bio je poznat kao skladatelj i pionir elektronike s Yellow Magic Orchestrom. U prosincu je imao svoj posljednji nastup kroz četiri live stream koncerta, usprkos svojoj borbi s rakom. Prijenos su gledali ljudi iz oko 30 različitih zemalja i regija od Japana do Europe, a uključivao je 13 skladbi među ostalim i ‘Merry Christmas, Mr. Lawrence’, ‘Tong Poo’ i ‘The Wuthering Heights’.

Njegov posljednji album objavljen je ranije ove godine pod nazivom '12', označavajući njegov prvi album, a da nije soundtrack, u šest godina. Nakon njegove smrti, na službenoj web stranici izašla je izjava u kojoj stoji: “Dok je bio podvrgnut liječenju od raka otkrivenog u lipnju 2020., Sakamoto je nastavio stvarati djela u svom kućnom studiju kad god mu je to zdravlje dopuštalo. S glazbom je živio do samog kraja. Željeli bismo izraziti najdublju zahvalnost njegovim obožavateljima i svima onima koji su podržali njegove aktivnosti, kao i medicinskim stručnjacima u Japanu i Sjedinjenim Državama koji su učinili sve što je u njihovoj moći da ga izliječe. U skladu sa Sakamotovom snažnom željom, sprovod je održan u krugu članova njegove uže obitelji. Na kraju, željeli bismo podijeliti jedan od Sakamotovih omiljenih citata: 'Ars longa, vita brevis' [Umjetnost je duga, život je kratak'].”

U nastavku poslušajte Sakamotovo kompilaciju Nokia ringtoneova.

Load the next article
Loading...
Loading...