Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Thomas Bangalter objasnio pravi razlog raspada Daft Punka

Francuski producent govorio je za BBC o razlazu para 2021.

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 5 April 2023
Thomas Bangalter objasnio pravi razlog raspada Daft Punka

Thomas Bangalter, jedan od dvojice osnivača Daft Punka, progovorio je o pravom razlogu razlaza dua 2021. Naime, u razgovoru za BBC, objasnio je da su on i drugi član Daft Punka, Guy-Manuel de Homem-Christo, jednostavno potrošili likove robota.

“Daft Punk je bio projekt koji je zamaglio granicu između stvarnosti i fikcije s tim robotskim likovima”, objasnio je. “Bilo je vrlo važno za mene i Guy-Man[uela] da ne pokvarimo priču dok još traje. No, sad kad je priča završila, zanimljivo mi je otkrivati dio kreativnog procesa koji je u velikoj mjeri temeljen na ljudima, a ne na nekakvom algoritmu.” Bangalter je također rekao za BBC da želi da odnos između čovječanstva i tehnologije bude “apsolutan” i da je zabrinut zbog porasta umjetne inteligencije u stvarnom životu. “Bilo je to istraživanje, rekao bih, počevši od strojeva pa nadalje. Volim tehnologiju kao alat [ali] nekako sam prestravljen prirodom odnosa između strojeva i nas samih.”

Rekao je da je odluka da odbace kacige bila način da se par distancira od tehnologije, te da sada žele otkriti stvarni svijet koji se događa iza kulisa, što Bangalter kaže da ne bi učinio da se nisu razišli. “Moja zabrinutost zbog porasta umjetne inteligencije nadilazi njezinu upotrebu u stvaranju glazbe”, objasnio je. “Karakter robota gotovo smatram umjetničkom instalacijom performansa Marine Abramović koja je trajala 20 godina”, kaže. “Koliko god volim ovaj lik, zadnja stvar koju bih želio biti, u svijetu u kojem živimo, 2023. godine, je - robot.”

[Via BBC]

Load the next article
Loading...
Loading...