Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Tijamara: novi elektronski live duo

Dvije sestre, Tamara Kezz i Tijana Ristić, udružile su snage i objavile prvo vinil izdanje

  • Mixmag Adria I Foto: Ilija Dimitrijević
  • 22 July 2022
Tijamara: novi elektronski live duo

Tijamara je nov muzički projekat i elektronski live duo sestara Tamare Kezz i Tijane Ristić, a njihovo prvo vinyl izdanje“Ples sova” izašlo je 07.07. za novi elektronski label Pola / Пола, pod okriljem poznatog beogradskog kluba Half, koji je Tijana suosnovala i čiji program već godinama uređuje.

Muzika se bazira na savremenom zvuku, kroz koji se prožimaju elementi nasleđa. Ovo izdanje promoviše prirodno nasleđe njihovog rodnog grada Kikinde, sove ušare, koje se u toku zime gnezde na kikindskom trgu, koji predstavlja i najveće leglo ovih sova na svetu. Sove su simbol noćnog života, a kao takve se uklapaju u smisao elektronske muzike i klabinga - traženje inspiracije noću, za nove ideje koje realizujemo danju.

Izdanje sadrži četiri stvari, od kojih je jedna remix poznatog producenta Alexisa Cabrere, iz Buenos Airesa. Podržano je od strane Fonda za kulturna davanja Sokoja i Data Solutions laboratorije u Beogradu. Autor fotografije na ploči je Ilija Dimitrijević, stilistkinja Nevena Ivanović - NEO Design. Za izradu mastera je bio zadužen Mika Technika, a ditributer izdanja je nemačka kuća Vinyl Future.

Tijamaru provjerite na njihovom Instagram profilu.

Load the next article
Loading...
Loading...