Menu
Home Novosti Menu
Novosti

TikTok pokrenuo novi distribucijski servis 'SoundOn'

Artistima se neće naplaćivati naknade za distribuciju ili transakcije

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 14 March 2022
TikTok pokrenuo novi distribucijski servis 'SoundOn'

TikTok je upravo lansirao novu platformu za marketing i distribuciju glazbe SoundOn. Kroz platformu, glazbenici mogu prenositi pjesme izravno na TikTok, a zatim ih distribuirati na druge streaming platforme. Matična tvrtka, ByteDance, neće izvođačima naplaćivati nikakve naknade za distribuciju ili transakcije.

Pročitajte i ovo: Kako DJ-evi u usponu koriste TikTok za uspjeh

Što je SoundOn? SoundOn je platforma za distribuciju glazbe koja registriranim korisnicima omogućuje učitavanje svojih pjesama kako bi se mogla koristiti na TikToku i slati na druge streaming usluge. SoundOn obećava da će 100% tantijema dati izravno glazbenicima u prvoj godini, a nakon toga 90% za glazbu koju dijele na druge streaming platforme kao što su Spotify, Apple Music i Pandora. Druge tvrtke za distribuciju glazbe plaćaju umjetnicima 100% autorskih honorara, no često naplaćuju naknadu za distribuciju ili transakciju.

No, kao poticaj za učitavanje glazbe na sam TikTok, artistima je omogućeno zadržavanje 100% tantijema nakon što korisnici TikToka slušaju njihovu glazbu na platformi.

Korisnici SoundOn-a imat će mogućnost učitavanja svoje glazbe na jedan ili više pružatelja streaminga. Također će dobiti pristup podacima o publici, SoundOn marketinškoj pomoći i TikTok promotivnoj pomoći. Također će dobiti tzv. provjerenu kvačicu na TikToku, a drugi korisnici će moći vidjeti njihov profil kroz njihove pjesme. Umjetnici će zadržati puna prava na svoju glazbu, prema SoundOn-ovoj web stranici FAQ, i od njih se ne traži isključivo korištenje TikTok platforme.

Zbog viralnih videa u aplikaciji koji imaju tendenciju korištenja 'catchy' glazbe, TikTok je već pokazao značajan utjecaj na glazbenu industriju u cjelini. Platforma SoundOn, koja ima potencijal još više proširiti TikTokov utjecaj na današnje glazbeno okruženje, sada je dostupna u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Brazilu i Indoneziji, a glazbenici na tim teritorijima mogu se registrirati na web stranici tvrtke.

“TikTok kreatori su žila kucavica naše platforme i razlog zašto te melodije postaju hitovi”, objašnjava se na web stranici. “Kada objavite glazbu putem naše platforme, naš tim će aktivirati različite kreatore da naprave videozapise s vašom pjesmom. To vam pomaže da proširite bazu obožavatelja i dosegnete nove zajednice čiji su ovi kreatori dio.”

U izjavi o lansiranju Ole Obermann, globalni voditelj glazbenog odjela u TikToku, rekao je: “Novi umjetnici i glazbeni kreatori živa su zajednica unutar TikToka, a SoundOn je osmišljen da ih podrži dok poduzimaju prve korake u svojoj karijeri. Naši SoundOn timovi će voditi kreatore na njihovom putu do velike pozornice i oživjeti stručnost i moć TikToka za umjetnika. Nevjerojatno smo uzbuđeni zbog toga kako će ovo potaknuti nove talente i kako će SoundOn pridonijeti sve raznolikijoj i rastućoj globalnoj glazbenoj industriji.”

Za više informacija o SoundOn-u posjetite njihovu web stranicu.

Load the next article
Loading...
Loading...