Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Izlazi novi dokumentarac o legendarnom britanskom DJ-u Tonyju De Vitu

Film dokumentira ljubav, gubitak, gay identitet i AIDS kroz priču pionira hard housea

  • Mixmag/YouTube
  • 26 September 2023
Izlazi novi dokumentarac o legendarnom britanskom DJ-u Tonyju De Vitu

Sljedeći mjesec izlazi novi dokumentarac pod nazivom Don't Ever Stop: Tony De Vit, obilježavajući 25. godišnjicu smrti legendarnog DJ-a. Dugometražni film ima premijeru na britanskom filmskom festivalu Doc'n'Roll diljem zemlje, koji počinje 26. listopada i prikazuje se u devet gradova. Film prikazuje De Vitov uspon od sviranja u lokalnim pubovima u Kidderminsteru kao 17-godišnjaka do jednog od najcjenjenijih DJ-a svoje generacije.

U svojim ranim 20-ima održao je svoju prvu klupsku rezidenciju u Nightingaleu u Birminghamu i radio je na Beacon Radiju. Njegov DJ stil odveo ga je u poznati londonski gay klub Heaven kasnih 80-ih, gdje je svirao dvije subote mjesečno i etablirao se kao jedan od najboljih DJ-a u zemlji. Uslijedile su daljnje rezidencije, hard house hitovi i remiksi, kao i BBC-jev Essential Mix godine. De Vit je tragično preminuo na vrhuncu slave 1998. godine; nakon što je ranije dobio HIV, umro od zatajenja pluća u bolnici u istočnom Birminghamu. Umro je samo nekoliko mjeseci nakon što je izdao 'The Dawn' na Tidy Traxu, koji se općenito smatra njegovom najboljom produkcijom i činilo se da će ga pogurati prema međunarodnoj slavi.

Pročitajte i ovo: Zaboravljene legende - Tony De Vit

Britanska izdavačka kuća objavila je 10 novih remiksa Tonyja De Vita, Patricka Toppinga, Eats Everythinga, Nicole Moudaber, Alana Fitzpatricka, Hannah Laing, BK, Absolutea, Marka Sherryja, Airwolf Paradisea i Morgana Seatreeja, koji se mogu kupiti OVDJE.

Kroz objektiv DJ-a i producenta iz Birminghama, Don't Ever Stop istražuje ljubav, gubitak, gay identitet, slavu i stavove prema AIDS-u. Dokumentarac kombinira arhivske snimke s intervjuima s artistima kao što su Eats Everything i Fergie. Film su producirali Phill Smith i Stuart Pollitt iz Restless Films, inače bivši redatelji BBC-ja. Trailer za film pogledajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...