Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Warner otkupio katalog Davida Guette za 100 milijuna dolara

Jedan je od najmlađih glazbenika koji su ostvarili tako veliku prodaju

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 June 2021
Warner otkupio katalog Davida Guette za 100 milijuna dolara

David Guetta prodao je svoj glazbeni katalog na iduća dva desetljeća Warner Musicu za više od 100 milijuna dolara, izvještava Financial Times. Prema ugovoru, koji Warneru također daje prava na bilo koju glazbu koju producent napravi u budućnosti, izdavačka kuća od sada posjeduje Guettine hitove kao što su “Titanium”, “Memories” i “Sexy Bitch”.

Pročitajte i ovo: Zašto DJ zvijezde toliko priželjkuju povratak u underground?

53-godišnjak je tako postao jedan od najmlađih glazbenika koji su prodali svoj glazbeni katalog za tako veliki iznos. Stevie Nicks, Neil Young i Bob Dylan su među onima koji su do sad prodali svoje kataloge za velike iznose posljednjih nekoliko godina.

Neil Young prodao je polovinu svog kataloga od 1.180 pjesama Hipgnosisu za 150 milijuna dolara početkom ove godine. David Guetta, koji je tijekom svoje karijere ostvario 50 milijuna rekordnih prodaja širom svijeta, izjavio je da će mu ovaj ugovor pomoći u “radu na širenju kataloga i nastavku izgradnje moje karijere.”

Pročitajte i ovo: Trax Records: Zašto se legende Chicago housea bore za svoja prava

Budući da je tijekom pandemije glazbena industrija doživjela velike probleme, ovakva prodaja mogla bi biti najava novog tržišta u razvoju.

Iznimno sam uzbuđen zbog nove glazbe na kojoj radim. I još uzbuđeniji što sam počeo ponovno uivo puštati svu ovu novu glazbu svojim fanovima i što im se ona sviđa. Ovo je pravo vrijeme da obnovim svoje kreativno partnerstvo s mojim pouzdanim timom u Warner Musicu”, rekao je David Guetta u izjavi.

Pročitajte i ovo: Glazbeni katalog Todda Edwardsa bit će prvi put objavljen digitalno

Rast prodaje kataloga tvrtkama poput Hipgnosisa i izdavačkim kućama poput Warnera, moglo bi imati veze i s porastom streama. Prema Financial Timesu, plaćene glazbene usluge povećale su vrijednost glazbenih prava s porastom od 7,4% prošle godine na vrijednost od 21,6 milijardi dolara.

Load the next article
Loading...
Loading...