Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Beyoncé nagrađena za najbolji plesni/elektronički album na Grammyjima

Dobila je Grammyja i za najbolju pjesmu u istoj kategoriji

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 6 February 2023
Beyoncé nagrađena za najbolji plesni/elektronički album na Grammyjima

Na sinoćnoj dodjeli glazbenih nagrada Grammy, Beyoncé je s 32 nagrade oborila rekord u broju ikada osvojenih Grammyja od strane nekog umjetnika. Naime, Beyoncé je dobila svoj 32. Grammy za najbolji plesni/elektronički album, 'Renaissance', te je tako prestigla prethodnog rekordera, klasičnog glazbenika Georga Soltija koji posjeduje 31 nagradu.

Uz najbolji plesni/elektronički album, Beyoncé je osvojila još tri nagrade, a to su najbolja plesna/elektronička snimka za 'Break My Soul', najbolja tradicionalna R&B izvedba za 'Plastic Off The Sofa' i najbolja R&B pjesma za 'Cuff It'. U govoru nakon što je osvojila nagradu za najbolji plesni album, Beyoncé je zahvalila Bogu i svojoj obitelji, uključujući svog pokojnog strica Johnnyja za kojeg je rekla da je “ovdje duhom”. Pripisala mu je zasluge za 'Renaissance' jer ju je on “upoznao s disco/funk i soul glazbom” i da je to bio razlog zbog kojeg je bila inspirirana da napravi klupski album. Na albumu su radili producenti kao što su Skrillex ('Energy'), Green Velvet ('Cozy'), A.G Cook ('All Up In Your Mind'), Boi-1da ('Heated') i Honey Dijon ( 'Cosy') koji su također došli na dodjelu.

Od ostalih izvođača, na 65. dodjeli Grammyja slavili su Lizzo, Henry Styles, Kendrick Lamar, Robert Glasper, Purple Disco Machine... Sve dobitnike provjerite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...