Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Stže novi album The Streetsa, prvi u 12 godina

Izdanje će imati 15 pjesama, a pratit će ga i igrani film

  • Mixmag/YouTube
  • 31 July 2023
Stže novi album The Streetsa, prvi u 12 godina

Mike Skinner najavio je da se njegov projekt The Streets vraća s prvim cjelovečernjim albumom u 12 godina pod nazivom 'The Darker The Shadow, The Brighter The Light'. Album od 15 pjesama trebao bi biti objavljen 20. listopada, a bit će popraćen igranim filmom istog imena - opisanim kao “noir film o smrti u londonskom klubu” - koji je Skinner napisao, režirao, snimio, editirao, napisao glazbu, financirao i kreirao specijalne efekte. LP, koji će izaći preko 679 Recordingsa i Warner Music UK LTD, predstavlja nastavak albuma The Streetsa iz 2011. 'Computers and Blues'. Naime, izdanje iz 2020., 'None of Us Are Getting Out of This Life Alive', s 12 pjesama sa gostima kao što su Tame Impala, Ms Banks i Hak Baker, klasificirano je kao mixtape. Skinner je također koristio The Darker The Shadow The Brighter The Light za sporedni projekt, te je objavio album pod nazivom 'The Streets' 2021. godine.

A evo što je rekao o albumu i filmu: “Prošlo je sedam dugih godina rada na ovom filmu i albumu. To je nešto što sam oduvijek želio učiniti i nakon što sam se okušao u nekim glazbenim spotovima, osjetio sam da sam spreman. Pokušao sam ići tradicionalnim putem, ali uvijek mi je bolje išlo kad sam slijedio svoje instinkte, tako da sam ga režirao, glumio u njemu, montirao, miksao, financirao, sve to producirao i napisao. Bez filma nema ni albuma. U konačnici, sve su to plodovi desetljeća u DJ krugu, promatranja ljudi u klubovima i stražnjim sobama, testiranja ritmova i bas linija da se vidi što je povezano - i spajanja svega u 'The Darker The Shadow The Brighter The Light'.”

Kako bi obilježili najavu, objavljen je i prvi singl s albuma The Streetsa, 'Troubled Waters', zajedno s glazbenim spotom za pjesmu, koji možete pogledati u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...