Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Fractures

Ugostili smo talentiranog pjevača, tekstopisca, producenta i multiinstrumentalistu koji je upravo objavio LP 'Shift'

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 29 July 2023
My Top 3 Essentials: Fractures

Fractures - odnosno Mike Zito - australski je pjevač, tekstopisac, producent i multiinstrumentalist, čiju diskografiju podržava BBC Radio 1 te je prikupio više od 40 milijuna streamova diljem svijeta. Fractures je također nedavno odabran kao finalist Vanda & Young Global Songwriting Competitiona (prethodni pobjednici su Genesis Owusu, Matt Corby, Kimbra).

Ove godine je proveo značajan dio svog vremena u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je bio zauzet sesijama i pisačkim kampovima s umjetnicima među kojima su Sultan & Shepard, Will Clarke, Joe Hertz, Emmeline, Julia Church, ATRIP, il:lo, Frameworks, Jon Calver i mnogi drugi. Rezultat je LP 'Shift', kroz koji se može uživati u nizu zvukova, uključujući jake beatove, spacey tonove, wildscreen zvučne aranžmane i velike refrene. 'Shift' provjerite OVDJE, a u nastavku otkrijte koje tri stvari Fractures vrti u svojim setovima i zašto.

1. Fractures - Medium

Ovo je savršena stvar za otvaranje otvarač. Ima neki liquid vibe, sa sporim razvijanjem - sve se polako uvodi tijekom 4 minute, a dočeka vas lijepa velika završnica. Kad sam pisao ovu pjesmu, ili točnije producirao, imao sam na umu vizualizaciju tamnoplave, ljubičaste svjetlosti koja natapa prostor, te ljude koji su na neki način opčinjeni i kreću se u ritmu s tim. Imama osjećaj da sam uspio u tome.

2. Jackson Homer - IDEA OF US

Ovo je stvar za poseban, sunčani dan. Toliko groova, toliko jednostavnosti u aranžmanu. Pokreće me, zvuči tako lijepo, ali ne pokušava biti hi-fi, glasan ili drzak i privući vašu pozornost. Jednostavno leži, lijepo okupira prostor. Sve njegove pjesme funkcioniraju, volim njegov zvuk. Nešto što želim da mi dođe prirodno.

3. Sonnee - Driver’s Seat

Sonnee ima takav smisao za spajanje melankoličnih hookova s uplifting zvukom pa se stalno vraćam njegovim stvarima. Stvarno najbolje od oba svijeta. Elektronička glazba koja nekako uspijeva zvučati 'organski' me magnetizira - kada instrumenti zvuče kao da su došli odnekud, stvarno me jednostavno pogađa drugačije i daje pjesmi takvu dubinu.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...