Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

TikTok predstavlja novu platformu za streamanje glazbe TikTok Music

Nizom zagonetnih objava na društvenim mrežama aludira se na “novi način doživljaja glazbe”

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 18 October 2022
TikTok predstavlja novu platformu za streamanje glazbe TikTok Music

TikTok je putem društvenih mreža najavio svoju novu platformu za streaming glazbe, TikTok Music, za koju se priča da će biti pretplatnička usluga, kao konkurencija divovima Apple Music i Spotify. Tako se na društvenim mrežama pojavio niz verificiranih profila pod korisničkim imenom TikTok Music - uz zagonetnu izjavu: “novi način doživljaja glazbe”. Na Twitteru i Instagramu uočene su stranice za zemlje kao što su Malezija, Australija i Novi Zeland te Singapur.

Platforma za streaming trebala bi biti konkurent Spotifyju i Apple Musicu, a prema Music Techu, razvit će je postojeći servis za streaming glazbe Resso temeljen na pretplati, a koji je trenutno dostupan u Indiji, Indoneziji i Brazilu. Music Tech također izvještava da je TikTok otvorio radna mjesta u TikTok Music timu, između ostalog i za posao oglašavanja uz opis da uključuje rad na “glazbenoj aplikaciji za generaciju Z koja je pokrenuta [u] 2020. u Indiji, Indoneziji i Brazilu”.

Ranije ove godine Business Insider je izvijestio da je matična tvrtka TikToka, ByteDance, podnijela prijavu za trademark u SAD-u za TikTok Music, opisujući ga kao “mobilnu aplikaciju” koja korisnicima omogućuje “kupnju, reprodukciju, dijeljenje, preuzimanje glazbe, pjesama, albuma, tekstova.” Iz ByteDancea također otkrivaju da će se s aplikacijom moći “live streamati audio i video interaktivni medijski programi u području zabave, mode, sporta i aktualnih događaja.”

U ožujku je TikTok pokrenuo novu glazbenu marketinšku i distribucijsku platformu SoundOn — gdje glazbenici mogu postavljati pjesme izravno na TikTok i zatim ih distribuirati na druge platforme za streaming.

Ni TikTok ni matična tvrtka ByteDance nisu službeno potvrdili detalje o TikTok Musicu.

Load the next article
Loading...
Loading...