Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Volite trance 90-ih i 2000-ih? Onda će vas razveseliti ova enciklopedija

Uz knjigu ide i trostruki LP

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 January 2022
Volite trance 90-ih i 2000-ih? Onda će vas razveseliti ova enciklopedija

Upravo je objavljena enciklopedija pod nazivom “Hypnotised: A Journey Through Trance Music 1990-2005” koja dokumentira više od desetljeća trance glazbe. Opširno štivo, koje je napisao Arjan Rietveld, govori o eri trancea na njenom vrhuncu; to je prva enciklopedija koja se dotiče "globalnog trance pokreta tijekom njegovih najplodnijih godina".

“Hypnotised” također odaje počast nekim od najboljih albuma, pjesama, umjetnika i izdavača koji su iz tog razdoblja izašli s kompilacijom i “gotovo kompletnom diskografijom”. Knjiga na 322 stranice sadrži ekskluzivne fotografije i intervjue s brojnim poznatim umjetnicima u trance glazbi, uključujući nizozemske DJ-e Armina van Buurena i Ferryja Corstena.

Pročitajte i ovo: 10 najboljih trance stvari iz ranih 90-ih

“Većina ne zna da su moć ponavljanja već otkrili klasični glazbenici. Njihova djela mogu vas dovesti u stanje nalik transu”, rekao je van Buuren o novoj knjizi. “Trance je izgrađen na istim principima i od tada je njegov utjecaj na popularnu glazbu raširen. Iako imam dovoljno sreće što sam dio trancea od kasnih devedesetih, ipak sam puno naučio iz ove knjige.”

Uz enciklopediju, tvorci knjige izdali su i trostruki LP pod istim imenom. “Kompilacija legendarne nizozemske trance glazbe”, kako stoji u opisu, uključuje umjetnike kao što su System F, Riva, Floor Division i Armin van Buuren.

Pročitajte i ovo: Objavljena je knjiga posvećena eri bloghousea i internetskoj kulturi ranih 2000-ih

U knjizi se također nalazi veliki intervju s Ferryjem Corstenom, koji je tijekom tog razdoblja producirao niz trance pjesama pod različitim aliasima. “Ova enciklopedija zaranja duboko u povijest, značenje i evoluciju trancea, otkrivajući time njegovu važnost, kao i njegov otisak na drugim žanrovima iz kojih se može crpiti inspiracija”, rekao je za Hypnotised. “To je fantastično štivo koje će zasigurno podići obrve i donijeti 'aha' trenutke s najposvećenijim obožavateljima trancea i njegovim najoštrijim kritičarima.”

Nabavite svoj primjerak enciklopedije “Hypnotised: A Journey Through Trance Music 1990-2005” OVDJE.

Loading...
Loading...