Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Veliki interes za 21. izdanje Future Scopea!

Legendarni Jeff Mills nastupa u pętak, 12. svibnja uz Derricka Maya, a u subotu se na binu penje Paul Kalkbrenner

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 7 April 2023
Veliki interes za 21. izdanje Future Scopea!

Zagreb s nestrpljenjem iščekuje 21. izdanje Future Scopea koje će se 12. i 13. svibnja održati na zagrebačkom Jarunu. Prvi dan festivala rezerviran je za Jeffa Millsa i Derricka Maya, s u subotu se na binu penje Paul Kalkbrenner.

Jeff Mills rođen je u Detroitu, smatra ga se ocem techno glazbe, a danas ga diljem svijeta zovu The Maigician. Glazbom se počeo baviti s 23 godine kao bubnjar. No, vrlo brzo svoju karijeru usmjerava na elektronsku glazbu. Već 1989. počinje producirati i zajedno sa svojim prijateljem osniva Underground Resistance (UR) gdje izdaje pod imenima kao što su Mills- Art, X-101 te Jeff Mills. Kasnije napušta UR te osniva svoj vlastiti label pod imenom Axis Records, koji prelazi u Purpose Maker, gdje istoimeni album prolazi s najvišim ocjenama te slovi za jedan od najboljih techno albuma svih vremena. Jeff je jedan od rijetkih DJ-eva koji svira istovremeno na 4 cd playera. Posebno je zanimljiva ROLAND TR-909 ritam mašina, koja je u današnjem svijetu glazbe prava rijetkost, a Jeff ju još uvijek koristi na svim svojim nastupima. Sama potvrda da je Mills jedan od najboljih među najboljima su njegovi čak 3 sata dugački setovi, u kojima vrti i do 100 ploča što je u svijetu DJ-inga prava poslastica za sve fanove techna koji vole plesati uz prave klasike ovog žanra. Dok neki DJ-evi svoje setove isplaniraju unaprijed, Mills smatra to bezveznim te svoje setove želi napraviti jedinstvenima. Upravo jedan nas takav set očekuje na Jarunu u Zagrebu. Njegova skromnost je nadaleko poznata, na nastupe putuje sam, bez pratnje tour managera, a u hospitality rideru mu stoji samo bočica vode i limenka coca-cole.

Uz Jeff Millsa u petak nastupa i Derrick May, čovjek koji je doslovno dao ime TECHNO, te domaće snage Petar Dundov i DJ Kiki. Bit će ovo prava uvertira za spektakl koji nas očekuje u subotu, 13. svibnja kada na impozantnoj pozornici od 150 m2 nastupa planetarna DJ zvijezda Paul Kalkbrenner. Upravo je on dao prijedlog za produkcijske elemente i izgled bine, koji uključuju više od 150 rasvjetnih tijela. Njemu je ovo prvi nastup u Zagrebu te mu se jako veseli. Na velikom video zidu live stream će osobno “voziti” sam Paul Kalkbrenner. Prije nastupa Kalkbrennera na Jarunu će svirati hrvatski DJ-i Shipe, DJ Jock te Neroa.

Više informacija o 21. Future Scopeu potražite OVDJE a ulaznice nabavite OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...