Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: BEC

Talentirana techno DJ-ica i producentica podijelila je s nama tri stvari koje su obavezan dio njezinog seta

  • Mixmag Adria I Foto: BEC press
  • 17 October 2020
My Top 3 Essentials: BEC

BEC je mlada talentirana techno producentica koja je u vrlo kratkom roku stigla do vrha. Već je s prvim izdanjem zaintrigirala berlinski duo Pan-Pot koji ju je pozvao u svoj label Second State, da bi je zatim vrbovao Carl Cox za svoj Intec a potom i Adam Beyer za Drumcode. Ne samo da je objavljivala na tim labelima, već je i svirala s njima kao punopravni član turneje, od Burning Mana do Tobacco Docka i Warehouse Projecta a uz to je išla i na solo turneje Sjevernom i Južnom Amerikom, Azijom, Indijom i Europom.
Kao samouvjereni “studijski geek” sa širokom lepezom vještina i znanja, BEC je surađivala s industrijskim gigantima Rolandom i Novationom radeći za njih demonstracije i video tutoriale.
Vlasnica je i labela BEC, rezerviranog isključivo za vlastiti kreativni rad, a na njemu je upravo objavila i novi EP, “Turning Point” koji možete poslušati i nabaviti - ovdje.
Govoreći za Mixmag Adriju, BEC je otkrila koje tri stvari obavezno pušta u svojim setovima, gdje ih je otkrila te u kojem dijelu srta ih vrti.

1. Chané - Mindfulness (Harder Mix)

Apsolutno volim vokalni sample iz meditacije koju Chané koristi u ovoj pjesmi. Volim kontrast između žestokog beata i tog duhovnog osjećaja iz meditacijskog govora. Ovu sam stvar pronašla prateći Chanéovu glazbu jer volim i ostale njegove produkcije. Mislim da bi odlično prošla kao druga stvar u setu, mogu zamisliti da je sviram nakon neke melodičnije uvodne pjesme. Vokal je savršen za početak seta, jer kaže: “Welcome, by achieving stillness, we can increase our mindfulness. Make yourself comfortable.. And let's begin!”

2. Umbraid - Black Cherry (Original Mix)

I na ovoj se pjesmi koristi jedinstveni vokalni sample, ovaj put iz tradicionalne bugarske glazbe, spojene s technom. Pronašla sam je na glazbenom blogu Nova Future na Soundcloudu a također je za početak seta, kako bih zadala funky, jedinstveni ton ostatku miksa!

3. Peder Mannerfelt - The B 2.0 (Original Mix)

Ova stvar započinje melodijom zvona, a zatim super neobičnim zvukom syntha, praćen snažnim kickom. Kao što ste već mogli shvatiti, uvijek tražim pjesme koje koriste neobične i zanimljive elemente kako bi se izdvojile od ostalih! Ovu konkretno sam našla pomno prateći Peder Mannerfelta, jer mi je on jedan od najdražih artista! Pustila bih je na vrhuncu svog seta, jer je buildup stvari nevjerojatno dobar!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...