Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Franz Matthews

Ugostili smo francusko/njemačkog glazbenog producenta i DJ-a koji piše o svojim omiljenim stvarima koje vrti u setu

  • Mixmag Adria I Foto: Anna Krenkel
  • 12 February 2022
My Top 3 Essentials: Franz Matthews

Ovotjedni gost naše rubrike “My Top 3 Essentials” je Franz Matthews, francusko/njemački glazbeni producent i DJ, osnivač bendova 'Languages' i 'Moon Wave' te voditelj HIFI/LOFI Records & MOWD Studija. Njegovi zvučni utjecaji dolaze iz indie dancea, post disca, psihodeličnog i spiritualnog područja prikupljenih s brojnih putovanja diljem svijeta. Franzova glazba bila je na izdanjima kao što su Eskimo Recordings, Days of Being Wild, Rockets & Ponies, a remiksirali su je artisti kao što su Chaim, Manfredas, Moscoman & Rodion...

Franz predstavlja svoje aktualno izdanje, EP-u 'The Question', za koji je surađivao s 'trenerom sreće' Jonathanom Lehmanom kako bi spojio prakse vođene medijacije kroz naraciju i glazbu. EP sadrži i remikseve koje potpisuje Aero (Innvervisions), The Organism (Disco Halal) i Milio (Atomnation). Kako zvuči izdanje te kako izgleda i popratni glazbeni video koji prikazuje raznolikost berlinske klupske scene, doznajte OVDJE.
A, u nastavku pak poslušajte koje tri stvari Franz Matthews obavezno vrti u svojim setovima.

1. The Organism - Radha (Whitesquare Remix)

Veliki sam obožavatelj Whitesquarea, i veliki sam obožavatelj The Organisma, tako da kad pjesmu prvog remiksira ovaj drugi, rezultat može samo biti banger. Originalna verzija već zvuči nevjerojatno, ali ovaj Whitesquareov remiks ima sve što mi se sviđa: minimalistički uvod s ubojitim hookom koja dolazi niotkuda, što vas tjera da otputujete u drugi setting čim progresija akorda uđe ispod njega... i onda, kada pomislite da ste već sve čuli, i da je stvar gotova, iznenada se pojavi trippy etno vokal a la Organism i očekuje vas još jedna turneja. Osjećam da je ova pjesma savršena za dio kad stvaram ambijent cijelog seta, oko kraja prve trećine seta, rekao bih, točno u trenutku kada publika stvarno razvije vibru i pušta se s lanca.

2. Krystal Klear - Piano Bana (Extended Version)

Prvi put sam otkrio ovu bombu prošlog ljeta na festivalu Rituel u Parizu. Jennifer Cardini zatvorila je svoj set ovom pjesmom i cijela publika je potpuno poludjela, pogotovo jer je cijeli set bio prilično energičan i mračan, pa kad je iznenada otvorila zavjese i pustila sunce unutra, možete samo zamisliti reakciju. Mislim da sam od tada puštao ovu stvar u gotovo svim svojim setovima, ne kao posljednju pjesmu u setu (ne želim ukrasti njezine trikove trikove ;)), ali definitivno u špici, a reakcija je uvijek ista: POLUĐENJE.

3. Franz Matthews - The Question (feat. Jonathan Lehmann)

Ne mogu lagati da u posljednje vrijeme često sviram svoje novo izdanje, ono spaja točke između dvije važne stvari za mene - moje ljubavi prema elektronskoj glazbi i duhovnosti. Naravno, ovo je definitivno više klupska nego "iscjeljujuća" pjesma u svojoj svrsi, ali mislim da ima tu moć da kada slušatelji uđu u glazbu i tekst, mogu odmah dobiti prirodni uzlet prolazeći kroz ovu melodiju, i također bolje shvatiti zašto su ovdje te doživjeti sebe u sadašnjem trenutku.
Tekst koji počinje s “Welcome, I’m glad you’re here, I’ve been waiting for you... ” također ovu stvar čini savršenom za početak seta po mom mišljenju. I, jednostavno volim vidjeti kako publika obično reagira dok ulaze u zonu i budu vođeni glazbom i ovim posebnim “glasom boga” mog dobrog prijatelja Jonathana Lehmanna.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...