Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Fred Lenix

Otkrio ga je Maceo Plex a za koji dan mu izlazi EP za RX recordings

  • Mixmag Adria I Foto: Fred Lenix press
  • 12 September 2020
My Top 3 Essentials: Fred Lenix

U novom nastavku naše rubrike svoje tri omiljene stvari koje obavezno vrti u svojim setovima donosi nam Fred Lenix, mladi brazilski glazbeni producent i DJ.
Fred se zaljubio u glazbu još kao sedmogodišnjak, a “zarazio” ga je njegov ujak koji je također DJ i koji nastupa u brojnim klubovima u Sao Paulu. Nadahnut je hipnotičkim i mračnim old school technom i elektronikom, koje je spojio s elektroničkim melodijama nove ere ali i sa svojim viđenjem latinoameričke i turske kulture. Ovu kombinaciju možete čuti u njegovim setovima, publika odlično reagira na nju a nakon što su njegov talent prepoznali i podržali Odd Oswald i Maceo Plex, Fred je nastavio snažno utjecati na techno scenu s raznim podcastima i glazbom poput ELEVATE u Španjolskoj i RX Recordings za koje uskoro izdaje svoj novi EP. “Quantum Mechanics” izlazi 14. rujna a na njemu su i Radio Slave i Olivier Giacomotto kao remikseri. Izadnje možete naručiti ovdje a do tad poslušajte koje to tri stvari i zašto pušta u svojim setovima.

1. Fred Lenix - The Rails

2. Guy Gerber - My Space

3. Maceo Plex - The Replicant V2

m: Zašto baš ove tri stvari?

FL: Ove stvari su neke od onih koje čuvam na svom USB-u za sva vremena. Sviram “The Rails” u gotovo svim svojim setovima, producirao sam ovu skladbu tako da funkcionira i u vekikim dvoranama/festivalima i u klubovima. “My Space” i “The Replicant V2” dva su 'mjenjača raspoloženja' koja mi se jako sviđaju i za astmosferu i za nabrijavanje.

m: Gdje si ih otkrio?

FL: “My Space” sam čuo prije nekoliko godina u jednom klubu u Sao Paulu, u kojem je moj ujak svirao. Od tad mi nije izlazila iz glave. “Replicant V2” je pjesma na jednom od mojih najdražih albuma Macea Plexa “Journey To Solar” iz 2016. godine.

m: U kojem dijelu seta puštaš ove stvari?

FL: To stvarno ovisi o danu, raspoloženju i energiji publike. Ne bih rekao da u mom setu postoji neki raspored, ali, evo “My Space” često puštam pred kraj svog seta, jer ima tu neku dramatičnu atmosferu. Hrani plesni podij.

m: Kako publika reagira?

FL: Svakako osjećam da ove stvari podižu raspoloženje na plesnom podiju i privlače određenu atmosferu. Bubnjevi u “The Railsu” imaju ogroman utjecaj na publiku i ona stvara i oslobađa napetost u svakom trenutku, baš kao što sam i zamišljao dok sam je producirao. “My Space” daje romantičan, a opet apokaliptičan osjećaj, a “Replicant” te vozi, imaš osjećaj da ta toj tenziji nema kraja. Volim energiju i povratne informacije iz publike kad vrtim ove stvari.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...