Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Go Cut

Idejni pokretač i rezident Astralis partija otkriva koje to tri stvari obavezno pušta u svojim setovima

  • Roberta Novosel I Foto: Go Cut press
  • 8 August 2020
My Top 3 Essentials: Go Cut

Go Cut je idejni pokretač i rezident Astralis partija, jednog od najstarijih i najuspješnijih projekata hrvatske klupske glazbene scene. Osim Astralisa, sudjelovao je u organizaciji prvog hrvatskog kamiona na Love Paradeu te se može pohvaliti i filmom o razvoju elektroničke scene u Hrvatskoj “Astralis-Institucija” koji je osvojio tri filmske nagrade. Godine 1995. i 1996. pobijedio je na Croatian DJ Festivalu, a uz to bio je jedan od finalista svjetskog D.M.C. natjecanja. S obzirom da na sceni djeluje već dugi niz godina, situacija koja je pogodila event industriju, značajno je utjecaja i na njega. Podijelio je s nama svoje Top 3 stvari, ali i mišljenje o cijeloj situaciji koja nas je zadesila: “Live streamove iz sobe, s nekog brda, ili krova zgrade - ne volim, DJ-ing bez publike mi je otužan, tako da vrijeme najviše provodim u studiju stvarajući novu glazbu i spotove, gradeći pomalo svoj label Disco Records Croatia sa sublabelom Psycro za eksperimentalniji i mračniji zvuk”, otkrio je. A evo koje tri stvari su nezaobilazne u njegovom DJ setu u posljednje vrijeme

1. DJ Go Cut – Chasing The Sun

2. Boka – Cruisin

3. Vlajic & Dedic – The End

BONUS: “Execute vs Covid 19”

m: Zašto baš te stvari?

GC: “Chasing The Sun” je stvar koja nosi energiju izlaska Sunca na nekom od ljetnih beach partija. Boka je novo ime na hrvatskoj klupskoj sceni, a njegovi singlovi “Cruisin” te “Dance Or Die” odmah su se našli na mojoj playlisti, još u demo fazi, i to kao trekovi za špicu programa jer se radi o odličnom tech-houseu. Vlajic & Dedić “The End” je meni najdraža stvar s albuma “Kompozit”, to je track koji već neko vrijeme čeka svoj trenutak. Stvar koja zatvara set ili nudi opuštenu atmosferu nekog usamljenog beach bara.

m: Kako si otkrio te stvari?

GC: “Chasing The Sun” je moj singl koji sam planirao puštati na ljetnim festivalima, a “Cruisin” je objavljen u veljači za Disco Records Croatia.

m: Kako publika reagira na njih?

GC: Iako je još uvijek bootleg, “Execute vs Covid 19” odjednom je eksplodirala te nedavno imala gotovo 40.000 pregleda na Facebooku. Karantena, Covid-19 i ostale nedaće drže moju 2020. playlistu za nastupe na standbyu.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...