Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Lady Tazz

U novom nastavku rubrike ugostili smo kanadsko/bangladešku DJ-icu, producenticu i vokalisticu

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 24 July 2021
My Top 3 Essentials: Lady Tazz

Lady Tazz je DJ-ica, producentica i vokalistica, rođena i odrasla u Montrealu, koja je slijedila svoje korijene natrag u Bangladeš u ranim 20-ima i provela je veći dio svog života putujući i istražujući različite dijelove svijeta što se snažno odrazilo na njezinu glazbu.

Dok je živjela u Bangladešu, Lady Tazz se zakačila za techno scenu. Međutim, unatoč talentu, usavršavanje vještine DJ-a i producenta bio je izazov u njezinoj zemlji, gdje su njezini pokušaji ostvarenja karijere u svijetu elektroničke glazbe ponekad naišli na otvoreno neprijateljstvo. Međutim, ustrajala je i razbila sve stereotipe. Stalni je izvor novih ideja i zbog čega je postala inspiracija za mnoge mlade djevojke u Bangladešu.

U studiju blizu mora, visoko na planini u Grčkoj, okružen smokvinim šumama, rodio se neponovljivi zvuk Lady Tazz. Njezina glazba sadrži tamne hipnotičke synthove, eterični vokal i iskonske beatove, začinjene acidom. Izgradila je vjernu bazu obožavatelja zahvaljujući svojim redovnim live DJ setovima, uključujući dva nevjerojatna streama na Radio Intenseu, a također i kao rezidentica radija Solaris.

Nakon svog debitantskog izdanja na CODEX-u, uslijedio je EP s dvije pjesme na IAMT-u pod nazivom “Beautiful But Evil” koji možete čuti i nabaviti ovdje. U nastavku poslušajte koje to tri stvari trenutno obavezno vrti u svojim setovima.

1. Emanuel Top - Turkish Bazar (Original 1994)

Koja legendarna stvar. Emmanuel Top za mene JE UMJETNOST. “Turkish Bazar” je najbolja acid techno pjesma koju sam ikad čula... Mislim da se nikad neću zasititi snažnog udarca i acis baselinea složenog pomoću TR-909 & Roland TB-303 sintisajzera. Prepoznatljivi tekst “The music was new, black, polished chrome and came over the summer like liquid night” korišten u “Turkish Bazaru” napisao je Jim Morrison iz Doorsa. To je vrlo hipnotičan i upečatljiv trag vokala i tekstovi vam stvarno ulaze u glavu. To je remek-djelo.

2. Dubfire ft. Miss Kittin - Exit

Ova jaka low-end stvar jedna mi je od najdražih. Jednostavno mi se sviđa kako on razigrano usitnjava i preokreće vokal Miss Kittin, gurajući i povlačeći bas dopuštajući njezinim vokalima da prevladaju. Ova pjesma mi donosi toliko uspomena... Volim ovaj dvojac zajedno. Dubfire i Miss Kitten uvijek su imali vrlo jaku vezu, ali “Exit” je next level! Ovo je jedna od mojih najdražih techno stvari. Puštajte ovo bilo kad i bilo gdje i svi će se oduševiti.

3. Nina Kraviz - My Lullaby For You

Ovo je minimal techno u svom najboljem, ali najboljem svjetlu. Ovo je neodoljivo seksi stvar, fokusirana na njezino razmišljanje o ljubavi, vođena slasnim minimalnim beatom. “My Lullaby For You” je poput audio pornografije s Ninom koja zavodljivo šapuće, ali već u 2. minuti je majstorski spojeno s nečim sasvim drugim, ako ne i pomalo epskim. Ovo je tako jednostavna minimalna stvar, a pritom iscuri toliko seksualnosti, s toliko privlačnim tekstovima... Jako volim ovu produkciju. Ovo je očiti primjer kako je manje zaista više.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...