Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: NHOAH

Novi gost naše redovne rubrike je legendarni berlinski tech house i techno producent

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 11 December 2021
My Top 3 Essentials: NHOAH

Novi gost naše rubrike je NHOAH, tech house i techno producent koji je stekao ime ne samo kao producent već i kao skladatelj, DJ, vlasnik diskografske kuće i umjetnik. NHOAH-ove produkcije datiraju još iz ranih osamdesetih, kada je radio s istaknutim pionirima elektronske glazbe, uključujući Garetha Jonesa, producenta Depeche Modea, Briana Pugsleya / The Shamen i Sugarcubes, Eurythmics i Larryja Steinbacheka iz Bronski Beata, što mu je donijelo razne zlatne i platinaste nagrade.

Tijekom osamdesetih i devedesetih njegova se predanost elektronskoj glazbi nastavila kroz niz postignuća i odvažnih projekata. Na primjer, NHOAH-ov Electromarsch remix pjesme 'Was es ist' od Mie postao je sinonim za završni Love Parade u Berlinu na kojem su brojni DJ-evi svirali svoje setove milijunima koji su marširali ulicama. Ovaj nevjerojatan trenutak događa se samo za jednu posebnu pjesmu na svakom Love Paradeu, a za NHOAH-a je to bio trenutak koji mu je odredio karijeru.

Kasnijih godina nastavio je biti na čelu scene s nedavnim izdanjima koje su podržali artisti kao što su Blessed Madonna, Digitalism, Mat.Joe, Kölsch i WhoMadeWho. Valja izdvojiti i njegov live nastup u londonskom Steelyardu, Kantini u Berghainu,live koncert ‘Stairway to Nothingness’, koji se održao na ledenjaku Dachstein u Austriji kao i provokativni nastup koji je imao na 12. katu otvorenog nebodera u Beču.

NHOAH ne pokazuje znakove usporavanja jer početkom 2022. godine planira objavljivanje novog albuma. Dok ga na objavi, poslušajmo koje tri stvari su trenutno obavezan dio njegovih setova.

1. JKS - 'Get Crackin' [RAW]

Ova pjesma izbija puno snage, neku vrstu pozitivnog bijesa. Rap i acid spojeni na način koji nikad prije nisam čuo. Iskusni rejveri traže stabilan kick, ali umjesto toga ih pjesma zgrabi već za 20 sekundi. Mlađi su privučeni rapom i polude kad se pojavi acid sound. Totalno mi je super stvar. Moj punk još napada, bez pravila!

2. Kölsch - ‘Goldfisch' (Orginal Mix) [Kompakt]

Ova pjesma posvećuje plesni podij. S ljubavlju ujedinjuje svih u prostoriji, donosi mir nakon tvrdih stvari prije no što ljudi ponovno polude. Duljina pjesme je vrlo pažljivo osmišljena. Laganija je u usporedbi s novijim produkcijama, ali to se lako nadoknađuje u miksu. Već dugo sviram ovu stvar i to radim uvijek s velikim zadovoljstvom.

3. NHOAH - ‘AmsterDanke - Struck by Lightning’ [R.O.T]

Neko vrijeme nisam puštao svoje pjesme. Ali funky acid zvukovi su me oduvijek privlačili, pa sam zanemario svoje ogorčenosti. Vokalni breakdown u sredini pjesme hvata plesni podij i donosi određenu vrstu sreće dok drop ne rasturi sve. Ako ste DJ i ne želite svirati previše acid techna, ali tražite acid zvuk uz koji možete plesati, ova je pjesma savršena za vas.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...