Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Nora En Pure

Razgovarali smo s kraljicom deep housea koja nam je otkrila koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima

  • Mixmag Adria I Foto: Nora En Pure press
  • 19 September 2020
My Top 3 Essentials: Nora En Pure

Nora En Pure, DJ-ica i producentica rođena u Južnoj Africi koja živi u Švicarskoj, proslavila se zahvaljujući svojim filmskim zvučnim kulisama i eteričnim izvedbama. Pravog imena Daniele Di Lillo, ova kraljica deep housea provela je posljednjih nekoliko godina neumorno radeći i dokazujući se svakim nastupom, među kojima su i oni na Coachelli, Burning Manu, Tomorrowlandu, Panorama NYC-u...pa ne čudi što je dvije godine zaredom osvojila IDMA nagradu kao najbolja umjetnica u house glazbi. Istovremeno njeguje i svoj Purified brand, baziran na organskom zvuku a njezin Purified Radio prerastao je u uspješni tjedni show koji ide svake subote navečer na SiriusXM Chillu i isporučuje sat vremena najfinijeg deep, melodic i tech housea. Pokrenula je i Purified evente diljem svijeta, od Miamija preko Praga do Londona a na kojima gostuju artisti kao što su Pete Tong, Gorgon City, Kidnap, Moonwalk, Eelke Kleijn i Sonny Fodera. U studenom prošle godine pokrenula je i svoj label Purified Records, kroz koji misli podupirati mlade talentirane artiste.

Nora En Pure ne miruje ni u vrijeme ove pandemije, pa je tako njezin nedavni Purified Stream sa zadivljujućih planina u švicarskom Gstaadu skupio gotovo milijun i pol pregleda na YouTubeu. Za Mixmag Adriju otkrila je koje to tri stvari obavezno vrti u svojim setovima i zašto.

1. Sharam & Reinier Zonneveld - Ski

2. Daniel Portman - Vulnerable

3. Einmusik - Ignition

m: Zašto baš ove tri stvari?

NEP: “Ski” je stvar koju sam tijekom godina svirala puno puta i bez obzira gdje i kada sam je pustila, bila je euforični vrhunac seta. To je jedna od onih pjesama za koje smatrate da su već možda stare ali, kad je pustite, i dalje je bezvremenska i super ide s drugim mojim pjesmama. “Vulnerable” je također prilično bezvremenska stvar koja se jednostavno nije dovoljno puta vrtila. Kombinira moć i melankoliju što je za mene neodoljiva kombinacija. “Ignition” nije stara stvar ali je definitivno budući klasik. Svako malo dolazi pjesma s Einmusika koju stvarno volim i postaje klasik i često se vrti, sve dok ne izađe njezin nasljednik :)

m: Kako si ih otkrila?

NEP: Zaista se ne mogu sjetiti gdje sam pronašala “Ski”. Valjda sam naletjela na nju kad je izašla i bila je to ljubav na prvo slušanje ;-) “Vulnerable” je izašla na Enormous Tunesima prije nekoliko godina i momentalno sam je zavoljela. “Ignition” je stvar od jednog od onih artista koje pratim i prilično često puštam u svojoj radio emisiji.

m: U kojem dijelu seta najčešće vrtiš ove stvari?

NEP: Prvu stvar - ovisi o tome kako strukturiram set, je li dugačak ili kratak, ali obično negdje na vrhuncu seta. Druga je idealna za pred kraj ili čak kao zadnja stvar a treća, s obzirom da je vrlo lagana i poletna, paše u bilo kojem dijelu seta.

m: Kako publika reagira na njih?

NEP: “Ski” svi vole, vjerojatno je to stvar koju ne čuju puno u drugim DJ setovima, ali savršeno odgovara mom setu i mojoj publici koja voli melodičnu, euforičnu pozitivnu glazbu! S druge strane, “Vulnerable” je očito manje euforična, više je za slušanje i uživanje, pustiti da ti um leti. Dakle, važnije od same reakcije mi je znati da će publika uživati i cijeniti ovu pjesmu. Što se tiče “Ignitiona”, još je nisam imala puno prilika puštati za punokrvnu publiku jer je prilično nova, ali puštala sam je nedavno u Pragu i ljudima se svidjela.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...