Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Phil Fuldner

Njemački DJ i producent govori s kojom stvari počinje set, koju vrti u špici te koja je idealna za kraj njegovog seta

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 13 February 2021
My Top 3 Essentials: Phil Fuldner

Bez obzira slušate li njegov DJ set ili live nastup, njemački Dj i producent, model i voditelj radio i TV emisija kao što su MTV Alarm i MTV Select, Phil Fuldner, zasigurno će vas odvesti na fantastično putovanje kroz gotovo čitav spektar elektroničke glazbe. Znaju to svi koji su ga imali prilike slušati a prilika je bilo jako puno - od najboljih svjetskih klubova kao što su berlinski Watergate, Pacha i Amnesia na Ibizi ili pak londonski The Egg, da nabrojimo samo neke, preko ekskluzivnih aftershow partyja (Formula 1 - Monaco, MTV Music Awards, Playboy, Anton Corbijn Vernissage, Red Bull Air Race, Vogue Paris, Dom Perignon Luminous Nights) pa do najvećih svjetskih festivala.
Njegov jedinstveni spoj housea, tech housea i disca učinio ga je jednim od najtraženijih njemačkih DJ-a, a njegov instinkt za pravim zvukom u pravom trenutku, tzv. “Fuldner Faktor” - gotovo je legendaran.
Od ljeta 2018. Phil je član svjetski poznate obitelji Glitterbox Ibiza. Zajedno sa svojim kolegom i prijateljem Mousseom T-jem službeni je njemački veleposlanik ovog slavnog party branda. Spomenimo i njegov “Phil's Licks”, kršten na Parookavilleu, najvećem njemačkom festivalu elektroničke glazbe. Prateći svoj moto - kombiniraj elektro headlinere s crossover umjetnicima - Phil je kao domaćin na svoj stage pozvao kolege i zvijezde kao što su Moonbootica, Palina Rojinski, Claptone, Format:B, Aka Aka ili Philipp Poisel (DJ set). Paralelno, sve više artista iz svih žanrova gostuje na njegovim partyjima ili u radio showu, a među njima su i Loco Dice, Clueso, Mousse T, Jan Delay, Beth Ditto, Boy George, Sven Väth, Butch, Heidi, PurpleDiscoMachine, Hercules & Love Affair...

Nedavno je objavio “Fad My Face XX” putem Mother Recordingsa što možete poslušati i nabaviti - ovdje, a zatim bacite oko i uho na tri omiljene mu stvari koje su obavezno dio njegovog DJ seta.

1. Stvar za početak večeri: Hotmood - Funk Is Future (Mango Sounds)

Čak i prije nego što sam postao članom Glitterbox obitelji, volio sam započeti večer s nekim lijepim komadom funkynessa, zato i preferiram pjesme poput ove. Saksofon igra važnu ulogu ali nije previše dosadan, ne nabrijava previše. Atmosfera je ugodno vrebajuća a istovremeno vas tjera da poželite još. Jednostavno je idealna melodija za početak nezaboravne večeri.

2. Stvar za sredinu večeri: Vincent Ciara - 12 Inch - Jason Hodges Remix (Spacedisco Records)

OK, za sada ćemo ovaj stil nazvati “2021 Cup-Up House”. To je jednostavno super groovy funky house zvuk s ovim vrlo posebnim, nepogrešivim pozivom na ples. Stvar je lijepo zaokružena, break sadrži nonšalantni vokal nakon čega slijedi cool drop. Možda nije klasična, zicer festivalska stvar, ali sasvim sigurno može zapaliti svaki klub.

3. Stvar za kraj večeri: The Rhythm Odyssey & Doctor Dunks - Safron (Golf Channel Recordings)

Na kraju noćnog putovanja ili puštam svoju vrlo specifičnu definiciju klasika, ili ulazim malo dublje i izvlačim stilove koji su me oblikovali u mladosti. Ova se pjesma zapravo ne može nazvati klasičnom Wild Pitch stvari, ali ima hipnotički vibe starih Basic Channel stvari - barem meni - i sličan drive kao beskrajni grooveovi klasika iz sredine 90-ih. Ova je glazba jedan od alata kako doprijeti do ekipe u ranim jutarnjim satima.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...