Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ryan Murgatroyd

Južnoafrički producent i DJ za Mixmag Adriju otkriva svoje omiljene stvari te predstavlja novi EP koji je jučer objavio

  • Mixmag Adria Foto: Natasha Stanisavljevic
  • 11 July 2020
My Top 3 Essentials: Ryan Murgatroyd

Jedan od pionira moderne elektroničke glazbe u Južnoj Africi, Ryan Murgatroyd obratio je na sebe pažnju odličnim nastupima na Boiler Roomu, Watergateu i u Hï Ibizi. Dobio je veliku potporu ključnih artista kao što su Solomon, Tale of Us, Damian Lazarus, Lee Burridge i sunarodnjak Black Coffee, a njegov instant prepoznatljiv zvuk osvaja plesne podije diljem svijeta. Prošle je godine pokrenuo svoj label Swoon Recordings na kojem objavljuje imena među kojima su i Lane 8, John Monkman, Jonas Rathsman, Super Flu i drugi, a jučer, 10.7. je na labelu objavio i svoj novi EP, “Wooma” o kojem je rekao:
“Trebale su tri godine i tri kontinenta da završim ovaj album. Ima posebno mjesto u mom srcu, jer predstavlja sound za koji mislim da najbolje opisuje Swoon label - donosi dašak Afrike, sanjivu, emotivnu atmosferu a istovremeno je prava ‘dizalica’. Mislim da smo napravili 10 verzija riffova prije nego što smo odabrali ovaj, stvarno sam uzbuđen što vidim da konačno napušta studio i kreće u svijet.”
Ryan je s nama podijelio i koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima u posljednje vrijeme uz objašnjenje: “Ovaj tjedan sam u house raspoloženju!”

1. Ferreck Dawn - By My Side (Defected)

2. Baba Ali - Cog in the Wheel (ANOTR edit)

3. Ryan Murgatroyd ft Sobantwana - Wooma (Swoon Recordings)

m: Zašto baš ove tri stvari?

RM: Prijatelj mi je poslao “By My Side” neki dan, pomalo je pop, da, nije niti malo underground, ali je podsjetnik zašto smo se svi zaljubili u house glazbu. Bez srama tvrdim da je osjećam i da je po meni to klasik! Kao što sam već rekao, nekako sam ovaj tjedan u fazi da se vraćam house korijenima. Glazba koju stvaram je uzbudljiva, ‘uplifting’, fokusiram se na old school vokale, ali s novim pristupom. Što se tiče treće stvari, “Wooma” je povratak mojim afričkim deep house korijenima, riječ je o sporoj, downtempo emotivnoj stvari s emotivnim afričkim vokalom. Idealna je za otvaranje bilo kakvog seta!

m: Kako si ih otkrio?

RM: Stvar Ferrecka Dawna mi je poslao Jelico Music. Basbi Ali remix sam čuo u setu jednog svog frenda i oduševio se a zadnju sam napravio sam, hahaha.

m: U kojem dijelu seta bi pustio ove stvari?

RM: Otvorio bih set sa “Woomom”, ona može lijepo odrediti atmosferu. Nakon nekih 15 minuta bih pustio “By My Side” a mislim da bi Anotr remix odlično sjeo usred seta, kad je najjača atmosfera.

m: Kako ekipa reagira?

RM: Do sad me još nisu iznevjerili!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...