Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Tonbe

Saznali smo što se krije u setovima omiljenog disco, funk, house i nu-disco DJ-a i producenta

  • Roberta Novosel I Foto: Tonbe press
  • 2 May 2020
My Top 3 Essentials: Tonbe

Tonbe je postao sinonim za glazbene žanrove kao što su disco, funk, house i nu-disco, a kroz njegove setove šire se samo pozitivne vibracije. Iza sebe ima preko 100 objavljenih stvari te tri albuma. Prepoznat je od strane raznih DJ-eva i artista od kojih su neki Roger Sanchez, Simon Dunmore, Alexander Robotnik te Purple Disco Machine čije stvari i on sam voli zavrtiti u svojim setovima. Njegov talent cijenjen je diljem Europe, a svoje produkcije objavio je na raznim izdavačkim kućama poput Blacksoul Music, King Street Sounds, Midnight Riot i Disco Dat. I sam se okušao u osnivanju vlastite izdavačke kuće pa su se tako rodile čak tri; Disco Fruit, Hellcat Tunes i Fruity Flavor and Cherry Cola. Zavirili smo što se krije u njegovim setovima, saznali kome je posvetio jednu od svojih obrada te koja je jedna od najprodavanijih stvari na njegovoj izdavačkoj kući Disco Fruit.

1. ROBERTO SURACE, PURPLE DISCO MACHINE - JOYS (Purple Disco Machine Extended Remix) [Defected]

2. MACEO PARKER - WHO' MAKING LOVE (Loshmi edit) – unreleased/free download

3. MITIKO - WHAT HAVE YOU DONE FOR ME [Disco Fruit]

m: Zašto baš te stvari?

T: Prva je postala veliki hit ovog leta u originalu, zatim su usledili remiksi, a meni je najviše legao ovaj od Tina (Purple Disco Machine). Legendarna pesma u originalu je od S.O.S Banda, pesma se zove “The Finest”. Purple Disco Machine je ponovo uradio njegovu magiju ovde tako da je ovo pun pogodak. Druga je moja obrada za legendarnog džezera i bivšeg saksofonistu, Jamesa Browna. Veliki sam fan njegovog rada i želja mi je bila oduvek da obradim neke njegove numere da budu prilagodljive u klubu i u DJ setu. Obradio sam još par njegovih numera, ali ova je prava bomba. Treća je od mog velikog prijatelja i extra talentovanog dečka Saše Mitića - Mitika iz Kotora. Izašla je početkom leta prošle godine za moju etiketu Disco Fruit i ujedno postala jedna od najprodavanijih numera na mojoj etiketi. Sampleovao je jednu numeru od Janet Jackson i zalepio na to njegov ritam i bass. Napravio je veoma zaraznu stvar. Planiram da je izdam i na vinilu uskoro.

m: Kako si ih otkrio?

T: Prvu sam otkrio tako što pratim Tina na svim socijalnim platformama, drugu sam radio ja, a treća je izašla na mojoj etiketi.

m: Kako publika reagira na njih?

T: Fenomenalno! Prva i treća numera imaju veoma masan nu disco/house groove sa zaraznim vokalima koji idu na repeat, to u klubu pravi demoliciju. Druga pored dobrog groovea ima dosta svirke koja se provlači kroz celu numeru, dosta netipično za klupski standard, ali upravo to daje posebnu draž, zato što razbija šablon u DJ setu.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...