Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Viktor

U ovotjednom izdanju naše rubrike, donosimo Viktorove tri omiljene stvari, neizostavne u njegovoj glazbenoj selekciji

  • Roberta Novosel I Foto: Viktor press
  • 25 April 2020
My Top 3 Essentials: Viktor

Viktora ste sigurno prepoznali po njegovom minimal deep tech zvuku, a prije nego se odlučio koristiti svoje pravo ime, djelovao je pod aliasom Ressless. U 2018. godini odlučuje se za promjenu te napušta alias pod kojim je sedam godina nastupao kao rezident u poznatome klubu Papaya. Nastupao je i na festivalima kao što su Ultra Europe i Hideout Festival, a nije zaobišao ni legendarni Blue Marlin na Ibizi. Svoje ranije stvari objavio je na etiketama kao što su Flashmob Records i Eat And Beat, a posljednji EP objavljen je na Under Pressure Recordings. Njegov “Disco Lights EP” izašao je 28. veljače ove godine te sadrži tri stvari od kojih je jednu uvrstio u svoj Top 3 Essentials. Što se to vrtilo na posljednjem Vibra eventu i kakve su reakcije na njegove selekcije, saznajte u nastavku.

1. DJOKO - WASHED AWAY (Original Mix)

2. BUTCH - LALE

3. VIKTOR - DISCO LIGHTS

m: Zašto baš te stvari?

V: DJOKO-va stvar je za mene stvar godine. Ima taj čarobni DJOKOv sound koji tek dolazi na velika vrata house scene, savršeni balans groovea i melodije, nikada nije razočarala na danceflooru. Butchova stvar “Lale” je čisti ambijental, kao neka vrsta himne iako kao himnu doživljavam i “Washed Away”. I za kraj, stvar sa mog nedavno objavljenog EP-a “Disco Lights” - jednostavno sam prezadovoljan sa soundom koji sam postigao. Definitivno ću se zadržati u tom pravcu sa nadolazećim stvarima.

m: Kako si otkrio te stvari?

V: Otkrivši PIV records zapratio sam većinu DJ-eva koji su izdavali na tom labelu pa je tako izašla i “Washed Away” na istom labelu. Da budem iskren, DJOKO-a i općenito cijeli taj svježi house sound sa potpisom old school Chicago housea sam otkrio prije nekakvih godinu dana. Butcha pratim na instagramu. Izbacio je video teasere za stvar “Lale” koja je izašla nedavno na Innervisionu, na “Secret Weapon” kompilaciji koju sam nedavno i kupio na vinilu u Kompakt records storeu u Kölnu.

m: Kako publika reagira na njih?

V: Po meni sve tri stvari mogu i prolaze dobro i u peaktimeu, ali ih preferiram puštati na warm-upu. Sve tri sam i vrtio nedavno u warm-upu na zadnjem Vibra eventu i reakcija je bila i više nego dobra.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...