Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Volster

Evo koje tri stvari su obavezan dio seta ovog osječkog techno DJ-a i producenta

  • Roberta Novosel I Foto: Volster press
  • 13 June 2020
My Top 3 Essentials: Volster

DJ-ing, produkcija, vođenje labela Secession Rec. i party serijala TRAUM, da, za sve je zaslužan misteriozni Volster koji plovi u glazbenim vodama već dva desetljeća. Techno se davnih dana duboko utisnuo u njegovo srce pa tako i njegovi setovi vrve mračnim silama. Njegov prvi EP “Nihilist” nagrađen je nagradom Ambasador za najbolji vinil 2016. godine što ga dodatno motivira za daljni rad. Osim rada na labelima, Volster je svoju glazbu dijelio s publikom po festivalima kao što su Dimensions i Modem te u raznim klubovima, od kojih se posebno ističe jedno kultno mjesto, Berghain. Nedavno je objavio svoju novu stvar, “Croatian Steel” za koju nam je otkrio da svaki puta raspameti plesače, a ako ti se sviđaju poslastice koje se u posljednje vrijeme vrte u njegovim setovima, ne propusti njegov nastup 19. lipnja na Sveučilišnoj livadi u Zagrebu. Neku od ove tri stvari ćeš sigurno čuti...

1. Exium - Black Hole (2019 Mix); Nheoma

2. Sleeparchive – Trust v.1; Tresor

3. Volster – Croatian Steel; Secession

m: Zašto baš te stvari?

V: “Black Hole” ima nevjerojatan groove koji pokrene floor svaki put. Bilo da se radi o warm up setu ili main setu, uvijek nekako nađe mjesto u mojoj playlisti. Stvar s odličnom bas linijom na koju uvijek mogu računati. Kada bi me netko pitao šta je techno – pustio bih mu “Trust (v.1)”. Ponekad jednostavno ostanem bez teksta kad čujem što Roger Semsroth izbacuje. Ovo se ne može toliko doživjeti kod kuće, ali na mračnim floorovima s dobrim soundsystemom poput Tresora, Berghaina ili naših TRAUM evenata, ova pjesma grmi iz sve snage. Rijetko puštam svoje stvari, pogotovo kada oficijalno izađu. Možda zato jer provedem toliko vremena s njima u studiju da ih više i ne doživaljavam. Ali “Croatian Steel” je izuzetak jer mi i dalje zvuči fresh.

m: Kako si otkrio te stvari?

V: “Black Hole” je remaster verzija stvari dobro znanog Exium dvojca za koji ne postoji niti jedan techno DJ, a da nije bar nešto vrtio od Exiuma. “Croatian Steel” je stvar koju sam napravio u vrlo kratkom roku kako bih je izbacio na Various Artist EP-u na vlastitoj vinyl etiketi Secession zajedno s mladim, ali velikim talentima kao što su Nørbak, Ryogo Yamamori i Keikari.

m: Kako publika reagira na njih?

V: “Trust (v.1)” ima jednostavan aranžman koji je tako dobro napravljen da potpuno hipnotizira cijeli floor kojem u tom trenutku ne treba ama baš ništa više! Kada pustim “Croatian Steel”, osjetim uzbuđenje zajedno s publikom na flooru koja se potpuno raspameti.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...