Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Njemačka objavila prvi nacrt zakona za legalizaciju kanabisa

Osobe starije od 18 godina smjet će posjedovati do 25 grama kanabisa za osobnu upotrebu

  • Mixmag/Unsplash
  • 20 July 2023
Njemačka objavila prvi nacrt zakona za legalizaciju kanabisa

Njemačka vlada objavila je inicijalni nacrt zakona za legalizaciju osobne upotrebe i kućnog uzgoja kanabisa u cijeloj zemlji. Prema Forbesu, koji je objavio vijest, nacrt zakona, prvi od dva modela stvoren da ukine politike zabrane, objavljen je 5. srpnja, nakon prijedloga prošle jeseni. Predloženi zakon dopušta osobnu upotrebu i posjedovanje kanabisa do 25 grama za sve osobe starije od 18 godina. Također dopušta uzgoj do tri biljke kanabisa kod kuće.

Također, Forbes je izvijestio da konzumacija kanabisa u “neposrednoj blizini” osoba mlađih od 18 godina ili u radijusu od 200 metara od škola, igrališta, dječjih objekata, pješačkih zona i javno dostupnih sportskih objekata između 7:00 i 20:00 može biti kažnjeno.

Osim toga, nacrt zakona također će omogućiti osnivanje udruga uzgajivača kanabisa (Anbauvereinigungen) koje će uključiti do 500 članova, od kojih će svaki imati pravo na primanje do 25 grama kanabisa dnevno ili 50 grama mjesečno, prema Forbesu. Te članove također udruge mogu opskrbiti s najviše sedam sjemenki ili pet reznica mjesečno za osobni uzgoj kod kuće, koje se mogu uvoziti. Broj udruga u okrugu ili "urbanom području" može regulirati njemačka vlada, izvijestio je Forbes, dopuštajući samo jednu udrugu na 6000 stanovnika.

Cilj nacrta zakona je potaknuti druge europske zemlje da slijede sličan model nakon što su Malta i Luksemburg nedavno legalizirali drogu za osobnu upotrebu. Češka je također nedavno najavila planove za legalizaciju kanabisa.

[Via Forbes]

Load the next article
Loading...
Loading...