Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Alen Sforzina

Novi gost naše rubrike legendarni je istarski DJ, glazbenik i glazbeni promotor

  • Mixmag Adria I Foto: A.S. press
  • 27 March 2021
My Top 3 Essentials: Alen Sforzina

Alen Sforzina je DJ i producent čija je glazbena karijera započela još 80-ih godina, a glavni focus na produkciju i DJ-ing stavio je tek nakon preseljenja u Austriju. Već 1992. godine postaje vice-prvak Austrije u DMC natjecanju i nakon toga izdaje mnoge stvari pod svojim imenom, ali i pseudonimima. Tijekom svoje karijere surađivao je s Francescom Farfom, ali i postao dio Tenax Recordings Crewa. Za “Top 3 Essentials” otkrio nam je što je najviše odzvanjalo u njegovim posljednjim setovima, ali i koji je jedan od njegovih pseudonima. A evo koje tri stvari su nezaobilazne u njegovom DJ setu u posljednje vrijeme.

1. Mike Thor & Amari - Borax (Oliver Koletzki Rework) /Stil Vor Talent

2. Rüfus Du Sol - Innerbloom (from Joshua Tree) /Rose Avenue / Reprise

3. Ladro di Acidi Vol 2 - A1 ( I feel A . . d ) / Sun Generation Records (promo)

m: Zašto si odabrao baš te stvari?

AS: Iza imena “Amari” krije se Ramon Tapia, a stvar “Borax” ima taj cool minimal zarazni synth line. Original iz 2017. je više progressive anthem, a za ovaj novi remix je lagano dignut bpm i ima puno bolju ritmiku, odnosno groove. Original iz 2016. je veličanstvena melodična nagrađivana hit pjesma grupe Rüfus, a ova verzija nije ispolirana kao studijska te ima fenomenalne live perkusije i vrlo izražene effekte. Ladro di Acidi je jedan od mojih pseudonima (nemojte guglat prijevod). Ovo buduće izdanje je tribut Giorgiu Moroderu i njegovoj “I Feel Love” u Acid 303 verziji i effektno chopiranim ženskim vokalom.

m: Kako si ih otkrio?

AS: Jedna od dobrih Beatport preporuka. Ljubitelj sam grupe Rüfus te ih pratim još od prvog albuma “Atlas” iz 2013. godine. “I Feel Love” je možda i najveći disco hit u povijesti plesne glazbe te sam oduvijek htio napravit svoju verziju ili edit tog klasika.

m: Kako publika reagira na njih?

AS: Kad krene synth i melodija u “Boraxu”, zvuči kao da smo je već negdje čuli, a možda i nismo i to stvara poseban effekt. Što se tiče Innerblooma i posljednje stvari, pogledajte video sa mojih posljednjih nastupa (prije svih zabrana): video 1 i video 2.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...