Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Chace

Naš današnji gost dolazi iz Kine i predstavlja novu generaciju azijskih umjetnika

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 15 April 2023
My Top 3 Essentials: Chace

Kao jedan od najperspektivnijih talenata u Kini, Chace, 23-godišnji glazbeni producent, tekstopisac, DJ, pjevač i voditelj izdavačke kuće, predstavlja sljedeću generaciju azijskih umjetnika. Multiinstrumentalist od malih nogu, stapa svoje sposobnosti sa zapadnim utjecajima kako bi izgradio vlastiti zvuk. Do sad je dobio podršku Yellow Clawa, DJ Snakea, Voguea i GQ-a za svoj elegantni elektronički zvuk. Iza sebe ima debi album ‘Belated Suffocation’ a nedavno je izbacio singl “Mariya” koji možete provjeriti ovdje.
Chace je za Mixmag otkrio koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima i zašto.

1. Balthazar & JackRock, Melody's Enemy - Reach

2. Vitor Vinter, Sudden Heat, Ludwig van Beethoven, Simon Holland - The Hook

3. Daft Punk - Revolution 909

m: Zašto si odabrao ove pjesme?

C: Sve tri pjesme predstavljaju posebne trenutke tijekom seta, bez obzira na situaciju, svaki put osjećam leptiriće prije nego što ih pustim, misleći u sebi “OK, da vidimo kako će reagirati na ovo.”

m: Gdje si ih našao?

C: Prvo sam otkrio pjesmu “Reach” preko Instagram memea, bila je to koza koja pleše uz techno ritam, i odmah sam pomislio “Moram doznati koja je ovo pjesma, zvuči posebno.” Zahvaljujući komentarima ispod posta, nije mi trebalo dugo da je pronađem. “The Hook” je rezultat uobičajenih pretraživanja Beatporta; ovih je dana teško pronaći tech-house pjesme koje ne zvuče previše otrcano, a imaju određenu temu, a ja sam se dvoumio oko toga je li Beethovenov sample otrcan ili ne. Puštao sam je nekoliko puta, uvijek je upalila, pa sam prestao razmišljati o tome. “Homework” Daft Punka otkrio sam prije mnogo godina, u ranim godinama svoje produkcije. Mislim da mi je najimpresivnija stvar kod Daft Punka to što uvijek nađu pravu količinu elemenata za pjesmu, zvuk, miksanje, aranžman, ništa te ne izvlači iz pjesme. I mislim da je "Revolution 909" savršen primjer toga, zvuči kao kako bi plesni podij trebao zvučati.

m: U kojem dijelu seta obično vrtiš te pjesme?

C: Mislim da to ovisi o večeri, ako osjetim da publika 'shvaća', onda vjerojatno ni ne marim kada ću ih vrtiti, jer želim biti u toku bez stalnog razmišljanja o logici iza seta. Ali to je rijedak slučaj, većinu vremena sviram ove posebne pjesme u središnjem dijelu svog seta, koji sam izgradio pa je i sigurnije riskirati.

m: Kako publika reagira?

C: Za “Reach” i “The Hook” uvijek dobivam slične reakcije, ove dvije pjesme imaju vrlo očito nabrijavanje, tako da svaki put mogu privući pozornost publike, a uz to pokušavam ne puštati pjesme sa sličnim stilovima uoči ovih, tako da kontrast dinamike također pomaže, rezultati za ove dvije pjesme uvijek su zadovoljavajući. Ali za “Revolution 909”, reakcija je prilično polarizirajuća, morate shvatiti da danas nisu svi upoznati s glazbom Daft Punka, sigurno bi svi pjevali uz “One More Time”, ali ne baš uz neke druge pjesme. Pogotovo u Aziji ili na drugim tržištima gdje je industrija dance glazbe relativno nova, bio sam u mnogim situacijama u kojima bih umikasao uvodnu pjesmu “Revolution 909”, i doslovno samo jedan frajer vrišti iz sveg glasa, tako da, da budem iskren, imam pomiješane osjećaje.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...