Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Corti Organ

U ovotjednom izdanju ugostili smo njemačko-hrvatski duo koji je osvojio i Armina van Buurena

  • Roberta Novosel I Foto: Corti Organ press
  • 26 June 2021

Njemačko-hrvatski duo, Corti Organ upustio se u trance vode zahvaljujući velikoj ljubavi prema zvuku iz 90-ih. Njihove stvari osvojile su trance velikana, Armina van Buurena koji ih je nedavno ugostio u svom “A State Of Trance” showu. Osim što su zauzeli mjesto u setovima svjetskih poznatih DJ-eva, zapečatili su i svoje ime na line up-ima pored ATB-a i Paula van Dyka. Duo koji svoju inspiraciju najviše pronalazi u Hrvatskoj otkrio nam je zašto je “Legendary” jedna od nezaobilaznih stvari u njihovim setovima, ali i koja od njih izaziva najviše ludih reakcija. Evo koje su to stvari:

1. Corti Organ – Legendary

2. Tenishia & Ruben de Ronde – Marsacala (Alexander Popov Remix)

3. Craig Connelly – Don't Panic

m: Zašto baš te stvari?

CO: “Legendary” je stvar koju smo napravili prošle godine tijekom karantene misleći pritom na naš događaj, Legendary Festival. Proveli smo jako puno vremena sjedećki rejvajući na ovu stvar koja je objavljena u veljači. To je jedna počast koju smo odali Legendary Festivalu i nevjerojatnoj hrvatskoj publici koja je partyjala s nama prije Covida, a mi se nadamo da ćemo se što prije vratiti u normalu. “Marscalu” puštamo gotovo u svim setovima. To je stvar koja odmah pobuđuje osjećaj trancea! “Don’t Panic” je stvar koja odiše odličnim old school osjećajem i obožavamo ju.

m: Kako ste ih otkrili?

CO: Prvu stvar smo sami napravili, a što se tiče “Marsacale” to je dobro pitanje! Izašla je 2012. godine i od tada nam je svakidašnja inspiracija za našu glazbu. “Don’t Panic” smo čuli početkom godine u streamu Craiga Conellyja, a za guestmix (ASOT1008) napravili smo mashup s našom stvari “Zagreb” koju smo nazvali “Don’t Panic Zagreb”. To je ujedno i naša poruka.

m: Kako publika reagira na njih?

CO: Za “Legendary” smo dobili brojne poruke podrške. Stvar ima već preko 150 tisuća pregleda na Youtubeu i čini se kako ju ljudi vole jednako kao i mi. Na “Marsacalu” publika potpuno poludi. Pustili smo ju tijekom našeg nastupa u New City Gasu u Montrealu i nismo mogli vjerovati koliko je publika poludjela na tu stvar. Stvar koja se treba pustiti na najjače! Što se tiče Conellyjeve stvari, tijekom našeg ASOT1008 guest mixa dobili smo puno reakcija za nju, odnosno za taj mashup. Jako im se svidjelo!

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...