Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Dave Seaman

Današnji gost naše rubrike je nekadašnji urednik Mixmaga, britanski DJ i producent koji nam predstavlja i svoju novu suradnju na Poker Flatu

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 18 February 2023
My Top 3 Essentials: Dave Seaman

Bilo da se radi o jednom od njegovih Global Underground ili Renaissance mikseva koji još uvijek razvaljuju vaše stereo uređaje, ili o savršenom popu pjesme 'Confide In Me' Kylie Minogue koju je napisao, producirao i remiksirao, malo je onih koji su u srcu elektronske glazbe a da nisu bili dotaknuti glazbom Dave Seamana u ovom ili onom obliku.

Ovaj britanski DJ i producent, nekadašnji urednik Mixmaga, i dalje ima strast za predstavljanjem novih, inspirativnih talenta. Preko nezavisne diskografske kuće Selador Recordings njegov nadahnuti A&R pomogao je u njegovanju nekih od najboljih groove majstora u plesnoj glazbi, kao što su Danny Howells, Dubspeeka, Cristoph, Darren Emerson, Jimpster, Re.You, Lee Van Dowski, Uner, Audiojack, Guy Mantzur, D Nox & Beckers, Quivver, Gorge i Robert Babicz koji su pridonijeli pjesmama i remiksevima.

Dave Seaman nedavno je udružio snage s Johnom Grahamom, poznatiji kao Quivver, na izdanju 'Rockets & Rainbows'. Izdanje je izašlo za Poker Flat Recordings Stevea Buga, a na njemu par pokazuje neke od ključnih osobina koje su obilježile njihove karijere - prekrasno izrađenu, euforičnu elektronsku glazbu dizajniranu za plesni podij.
Izdanje nabavite OVDJE a u nastavku otkrijte koje to tri stvari Dave Seaman obavezno vrti u svojim setovima.

1. Basement Jaxx ‘Fly Life’ [Atlantic Jaxx]

Nevjerojatno da ova stvar ima 25 godina, a još uvijek zvuči kao stvar iz budućnosti i redovito je puštam u svim vrstama setova. Nemilosrdna klupska špica koja zvuči svježe kao i onda kada je stvar nastala. Vjerojatno najbolje izdanje Simona i Felixa.

2. Marie Davison 'Work it' (Soulwax) [Ninja Tune]

Ova je stvar iz 2019., i pravi je suvremeni klasik za koji sumnjam da će mi ikada dosaditi. Kombinacija Marienog stava i stručne produkcije braće Dewaele donosi spoj nastao u raju plesnih podija.

3. Jaap Ligthart & Alice Rose 'I Know Change' (Show-B ) [Selador]

Dok se izdavačka kuća koju vodim zajedno sa Steveom Parryjem, Selador Recordings, približava svom 10. rođendanu, osvrćemo se na neke od najboljih trenutaka labela u prošlom desetljeću, od kojih je ovo nedvojbeno jedan. Pravi dragulj.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...