Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Jeremy Olander

Švedski producent upravo je izbacio novi singl 'Murphy'

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 27 August 2022
My Top 3 Essentials: Jeremy Olander

Novi nastavak naše rubrike ugostio je švedskog DJ-a i producenta Jeremyja Olandera. Ovaj cijenjeni artist na sebe je obratio pažnju stilom opisanim kao mješavinom autentičnog progressive housea i melodičnog housea i techna. Prvi je izvođač koji je potpisao za Pryda Friends Erica Prydza i od tad je jedan od najprodavanijih artista na labelu.
Nedavno je objavio singl 'Murphy' koji možete provjeriti OVDJE a u nastavku poslušajte koje tri stvari Jeremy vrti u svojim setovima.

1. Pryda - Frankfurt

2. On Spec Vs. The Police - Voices of Colombus (Jamie Steven's Bootleg)

3. Steve Angello - Teasing Mr. Charlie

m: Zašto si odabrao baš ove tri pjesme?

JO: Odlučio sam zaviriti u prošlost i odabrati tri pjesme koje su stvarno rano utjecale na mene, kad sam tek počeo raditi kao producent. Stvar 'Frankfurt' je izašla kad sam tek ulazio na scenu i njena jednostavnost je stvarno djelovala na mene. Mislim da sam tad shvatio koliko puno se može napraviti s vrlo malo elemenata. To je u osnovi glavni akord, bas linija i vrlo malo bubnjeva. Jedna od onih evergreen stvari koje Eric tako dobro zna napraviti.

Što se tiče druge pjesme, sjećam se da sam davno prije vidio video Johna (Digweeda) kako ovo svira na Ibizi i vokali su tako dobro funkcionirali s ovom snažnom, ali jednostavnom melodijom. Da, opet se svodi na vrlo jednostavne a dojmljive stvari. John je također moj heroj i pravi 'tastemaker'. Njegov osjećaj za odabir stvari nema premca i osjećam da svake godine postaje samo bolji. Št ose tiče treće stvari, 'Teasing Mr Charlie (Originalni Mix)' je jedna od pjesama s kompilacije koju je Steve svojedobno napravio za Ministry of Sound i koja je stvarno privukla moju pozornost. I ovdje je ista stvar kao i s ostalima - vrlo je jednostavna, ali iznimno učinkovita.

m: Gje si nabavio ove stvari?

JO: Forumska scena bila je jaka u dance glazbi u to vrijeme i tamo sam našao mnogo nove glazbe, posebno Ericovu. Jamie Stevens Edit sam dobio tek puno kasnije nego sam ga čuo. Zapravo sam dao Jamieju remiksirati prvi EP koji smo napravili na Vivrantu, on je nevjerojatno podcijenjen producent iz Australije. Pjesma Stevea Angella dolazi s kompilacije za koju bih rekao da je stvarno promijenila moj pogled na plesnu glazbu. Kad sam prvi put čuo njegovu kompilaciju miksa Sessions bio sam potpuno zadivljen. To je nešto čemu se još uvijek vraćam i slušam tražeći inspiraciju. Da budem iskren, osjećam želju vratiti se u to vrijeme i slušati glazbu kako bih bio inspiriran, a ne prolaziti kroz stvari koje su danas objavljene. Osjećam da mi zvukovi i aranžmani koje danas čujem ne daju osjećaj kao stvari iz tog vremena.

m: U kojem dijelu seta misliš da ove pjesme najbolje funkcioniraju?

JO: Sve su definitivno za peak! Netom prije kraja gdje sam sklon ići malo dublje i emotivnije.

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje vrtiš? Mogu li te reakcije promijeniti tvoju setlistu na licu mjesta?

JO: Da naravno. Ako ljudi ne osjećaju vibru koju želim, definitivno je moram promijeniti. Nadam se da imam barem imalo razuma da mogu čitati ekipu i da ih mogu povesti na putovanje koje sam namjeravao. Ali mislim da se kao DJ moraš moći prilagoditi i odmaknuti od svog početnog plana ako je potrebno. Rijetko planiram svoje setove, a ako i planiram, to je možda samo prvih četiri, pet ili više pjesama. Nakon toga se sve vrti oko vibre.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...