Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Kornet

Poslušajte tri omiljene stvari mladog zagrebačkog DJ-a, člana kolektiva VOLTA

  • Roberta Novosel Foto: Kornet press
  • 29 August 2020
My Top 3 Essentials: Kornet

Kornet je zagrebački DJ u čiju se krv ušuljao etno prizvuk a, kako kaže, ono što mu je najbitnije vezano za njegove setove je da publika reagira na eksploziju koju im pruža. Vrata na sceni otvorila su mu se 2016. godine kada se prijavio na Illectricity Nucomer natječaj, a koliko je daleko dogurao svjedoči i Ambasadorova nagrada za mladog DJ-a godine. Osvojio je srca diljem regionalne scene pa se njegovo ime ispisalo na line up-ima i izvan granice, a posebno se ističu nastupi u Ljubljani te u poznatom beogradskom klubu Drugstore. Djeluje i kao organizator evenata s kolektivom VOLTA čiji je suosnivač s Oberanom i N/OBE-om. Nedavno je gostovao i na svjetski poznatom NTS radiju kod egipatskog producenta ZULIa, a ako ste se pitali koje stvari izazivaju urnebes u njegovim setovima, saznajte u nastavku.

1. LOFT - NGALLO NGALLO

2. Kuthi Jin - Crawl (Le Dom Remix)

3. Cuban Chamber of Commerce - Crack Smokah

m: Zašto baš te stvari?

K: Svaku od ovih stvari, osim puštanja vani, mogu redovito preslušavati bez da mi ubrzo dosade jer sadrže divljačku energiju za koju vjerujem da nikog ne ostavlja ravnodušnim. Takva muzika mene najviše pogodi kada ju čujem u klubu i takvu muziku želim imati u svojim setovima. Mora postojati ta eksplozija, moment koji će doživjeti svaka osoba u klubu, bez obzira hoće li reagirati na to plesom ili ne. Muzika ovakvog intenziteta i pokidanih beatova se pobrine za to.

m: Kako si otkrio te stvari?

K: LOFT-ovu stvar otkrio sam dok sam preslušavao diskografiju engleskog labela Permahigh. Smatrao sam da sam potpuno upoznat sa svime što je LOFT (danas AYA) izdao tako da je otkriće takve lude stvari odmah ostavilo utisak. Radi se o kompilaciji za Svjetski dan glazbe i cijela kompilacija je dostupna kao free download. To kopanje je bilo u sklopu traženja glazbe za jedan miks, ali ova stvar je bila predivlja za to, pojela bi sekciju za koju sam ju predvidio pa sam ju spremio za posebne prigode. Le Domov remix Kuthi Jina sam prvi put čuo u Paradoxe Club rezidencijskoj emisiji na Rinse FM France radiju gdje sam se i raspitivao za nju, i dobio informaciju da ću morati čekati još neko vrijeme da izađe. Nakon skoro dva mjeseca čekanja napokon je izašla na francuskom TV Showw labelu u travnju ove godine. “Crack Smokah” mi je mladi Žakila (Cuban Chamber Of Commerce, lyubibyat) prošlo ljeto pustio preko slušalica na terasi Mastersa. Tu večer smo ga doveli u sklopu VOLTA eventa i dodavao je neke završne dodire na traci prije svog seta zatvaranja gdje ju je planirao pustiti. Safe to say da je pokidao set i stvar je tada imala isti, devastirajući efekt na mene kao i danas. Žakila je postao jedan od najboljih i najuspješnijih mladih producenata na ovim prostorima. Njegova karijera ima vidno, uzlaznu putanju i svima nam je bilo jako drago da je Crack Smokah naposljetku izašla na tako afirmiranom labelu poput Molten Moods.

m: Kako publika reagira na njih?

K: S obzirom na intenzitet stvari, publika uglavnom ili potpuno podivlja ili samo ostanu ukopani. Bilo je i neke dernjave i vrištanja u veljači kada sam pustio “NGALLO NGALLO” u beogradskom Drugstoreu, ali nažalost nisam uspio vidjeti otkuda dolaze ti zvukovi (shout-out beogradskom sestrinskom kolektivu SUTRA i široj SUTRA familiji, od osnovne škole se nisu tako derali na mene kao tu večer). “Crack Smokah” ima poseban učinak na publiku, i tu traku nekako već tradicionalno puštamo moj brat u zločinu N/OBE i ja u svojim b2b nastupima. Ona nam je svojevrsna go-to traka kada smo u škripcu ili nam treba jedan divljački komad muzike da malo razbijemo atmosferu i evaluiramo situaciju – kako dalje s životom, itd.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...