Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Landikhan

Španjolski DJ i producent novi je gost naše redovne rubrike

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 20 May 2023
My Top 3 Essentials: Landikhan

Španjolski DJ i producent Landikhan novi je gost naše redovne rubrike u kojoj DJ-evi i producenti otkrivaju svoje omiljene tri pjesme koje vole puštati u svojim setovima. Predstavnik je španjolske scene i na sebe je obratio pažnju otvorenim umom i poštovanjem prema glazbi svih žanrova, što mu je omogućilo da stvori i razvije karakterističan zvuk po kojem je poznat u svojim produkcijama i setovima.
Landikhan ima i svoj label, LDNKHN, na kojem je nedavno objavio novo izdanje 'Cosmic Beat' i to sa suradnikom Ed Is Dead. Landikhan i Ed Is Dead slove kao dvojica najuzbudljivijih i najsvestranijih producenata u cvatućem španjolskom undergroundu, stvarajući sveobuhvatnu plesnu glazbu kroz eklektičnu mješavinu raznih utjecaja. Izdanje provjerite OVDJE a u nastavku poslušajte tri Landikhanove omiljene stvari koje voli puštati u svojim setovima.

1. Landikhan - A Fuego

2. Tyu - Tan Ki Dum

3. Catz 'n Dogz - Reincarnation

m: Zašto baš ove tri stvari?

L: Prva pjesma, 'A Fuego', je vrlo posebna pjesma za mene; volim Drum and Bass, Breaks, Liquid. Često je pustim kad želim promijeniti dinamiku seta. Da, ja sam na vokalu, s moćnim 303 acid basom. Druga stvar, 'Tan Ki Dum' je ubojica s plesnog podija. Nevjerojatne udaraljke i hipnotički vokali meksičkog producenta Maria Galeze zvanog Tyu, jednog od meni najdražih. 'Reincarnation' je savršena pjesma za vrhunac seta, kombinacija snažnog basa s trubama u underground vibri savršeno funkcionira kada plesni podij gori.

m: Gdje si ih otkrio?

L: 'A Fuego' je moja vlastita produkcija. Morao sam staviti ovu stvar, za mene je vrlo posebna. Pjesmu 'Tan Ki Dum' sam skužio u videu na Tyuovom Instagramu. Odmah sam mu pisao da pokuša nabaviti tu bombu za svoje setove. 'Reincarnation' sam upravo našao kopajući po Beatportu.

m: U kojem dijelu seta misliš da ove pjesme najbolje funkcioniraju?

L: 'A Fuego' funkcionira savršeno kada podivljam i želim promijeniti dinamiku setova. To je savršen prijelaz ako želim puštati neke jungle stvari. Tyuova pjesma mi uvijek odgovara kad sam u 'organic' raspoloženju. Ove afro udaraljke dovode vaše setove do vrlo dinamične atmosfere na plesnom podiju, a 'Reincarnation' je idealna kad ste već kupili ljude svojim setom. Gori!!!

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje vrtiš? Mogu li te reakcije na licu mjesta promijeniti tvoju setlistu?

L: Za mene je reakcija publike najvažnija, zato nikad ništa ne pripremam za setove. OK, imam neku ideju na koji način želim svirati u svojim setovima, ali moja glazba ovisi o raspoloženju ljudi i mjestu na koje ih želim dovesti. Obično idem na gig sa 5 USB stickova od 32 GB, pa možete zamisliti koliko glazbe tu ima, haha.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...