Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Marko Nastić

Novo izdanje naše rubrike ugostilo je jednog od najtraženijih DJ-eva na regionalnoj sceni

  • Roberta Novosel I Foto: Marko Nastic press
  • 23 May 2020
My Top 3 Essentials: Marko Nastić

Marko Nastić je DJ i producent koji broji već 21. godinu na sceni, a svoja dva desetljeća okrunio je dokumentarnim filmom “Marko Nastić 20 godina”. Još kao tinejdžer uplovio je u vode DJ-inga i postao rezident u beogradskim klubovima gdje upoznaje Dejana Miličevića s kojim je osnovao “Teenage Techno Punks”. S godinama postaje jedno od važnijih imena za promociju klupske glazbe u Srbiji što ga dovodi do titule jednog od najtraženijih DJ-eva na regionalnoj sceni. Odskočna daska u karijeri bila mu je objavljivanje na Recon Warriorsu, a s vremenom i sam osniva vlastite izdavačke kuće Sake&Vinyl Only kao i Easy Tiger te Rakija Vinyl Only serijal. Nedavno je svojim pratiteljima poklonio svoju novu stvar “In The Loop” a na koji način traži stvari za svoje setove, otkrio nam je u nastavku.

1. MARIUS - ZANDAR HIGH

2. TROPICAL MOON - JUNGLE HOUSE

3. GENE ON EARTH - LIKE A GLOVE

m: Zašto baš te stvari?

MN: I dalje se vodim svojim unutrašnjim osećajem. Ako na prvo slušanje neka stvar uspe da probudi emociju u meni, siguran sam da će biti nezaobilazan deo mojih setova, tako je bilo i sa ove tri. Svaka od ove tri stvari, na sebi svojstven način ima dobar groove, emociju i dozu mističnosti.


m: Kako si ih otkrio?

MN: Dosta vremena provodim tražeći i slušajući novu muziku i taj proces se deli na nekoliko celina. Većinu novih ploča poručujem preko Decks Recordsa i Discogsa. Faza dva je traženje muzike po second hand prodavnicama ploča za šta treba da se putuje jer nažalost, kod nas nema velikog broja takvih radnji. To je u isto vreme i složenija akcija koja ne obećava uvek uspeh. Second-hand radnje uglavnom kupuju cele kolekcije DJ-eva pa dosta zavisi od toga da li ćeš da ubodeš timing kada je kolekcija sveža i tada može da ti se posreći i da nađeš dosta dobrih ploča, a nekad se desi da preslušaš i 200, 300 izdanja i da ti se ništa ne svidi. Sledi kupovina digitalnih izdanja na Beatportu i Bandcampu kao i preslušavanje promo izdanja koja dobijam. I poslednja, ali najslađa faza je razmenjivanje još uvek neizdatih stvari sa mojim prijateljima, kolegama koji mi ih šalju da preslušam i testiram u klubu, što bude super jer se uvek među tim stvarima nađe neka koja posle postane hit. Možda ceo ovaj proces zvuči komplikovan, ali je za dobru selekciju potrebno izdvojiti puno vremena... i novca :)

m: Kako publika reagira na ove tri stvari?

MN: Kada u startu vidim da stvari kod publike daju rezultat, nađu se obavezno i u mojim narednim setovima. Moram da priznam da se ovaj moj “Top 3 Essentials” često menja jer zbog mnogo muzike koju stalno slušam i kupujem, uvek se nađu neke nove koje poželim odmah da pustim, a dodatno sve zavisi od datog trenutka, kluba u kome puštam, atmosfere itd.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...