Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Minx

Ovaj tjedan smo u našoj rubrici ugostili legendarnu 'First Lady of Wax', jednu od osnivačica detroitske techno scene

  • Ela Radić I Foto: Minx press
  • 29 January 2022
My Top 3 Essentials: Minx

DJ Minx je poznata i kao 'First Lady of Wax', jedna je od osnivačica detroitske techno scene a u glazbu je krenula rame uz rame s Carlom Carigom, Kevinom Saundersonom i Moodymanom. Tijekom karijere ostvarila je brojne uspjehe, dobitnica je nagrade Spirit of Detroit za svoj doprinos kulturnom krajoliku grada, proglašena je za jednu od 20 žena koje su oblikovale plesnu glazbu od strane Mixmaga a kroz svoj label i kolektiv Women on Wax, mentorirala je novu generaciju ženskih talenata Detroit Blacka, kao što su DJ Holographic i Ash Lauryn.
Prošlog je lipnja javno rekla da je gay, kako bi proslavila PRIDE. Bio je to veliki korak za nju, jer je objasnila kako su je strahovi i predrasude koje je pretrpjela spriječili da govori svoju istinu, iako plesna glazba dolazi iz gay zajednice. Aktivna je i kroz svoju glazbu, tijekom 2021. imala je više izdanja, uključujući “Blind Amerikkka” koja govori o građanskim pravima kao i LGBTQ fokusiran “Purse First” i“Queendom” EP, koji su dobili brojne pohvale.
Nedavno je objavila EP 'Do It All Night' na Planet E Carla Craiga u čast proslave 30 Codina tog labela. Honey Dijon je složila i remix a cijeli EP objavljen je jučer!

Tim je povodom DJ Minx gostovala u našoj rubrici u kojoj je otkrila koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima i zašto!

1. Shadow Child - So High (Hot Since 82 Remix)

2. Joe Brunning - Uncontrollable Desire

3. Haldo Ft. Micky G. - Tell Me (Dario D’Attis Remix)

1. Zašto ste odabrali baš ove pjesme?

Svaka od ovih stvari ima svoj peak, s grooveom koji vodi do njega. Kad je publika spremna za hype, imam ih - a ovo su tri oružja koja koristim za to.

2. Gdje ste ih našli?

Stvar od Joea Brunninga dobila sam od Kevina Saundersona - on uvijek ima robu lol! Za druge dvije stvari kopala sam po Beatportu i/ili Traxsourceu, gledajući DJ ljestvice producenata i DJ-eva koje mi se najviše sviđaju. Dobila sam ih s liste provjerenih DJ-eva. Ima od toga!

3. Na kojem dijelu seta obično puštate te stvari?

Obično ih vrtim na vrhuncu seta, koji je otprilike zadnji sat.

4. Kako ekipa reagira?

Kao što ćete i vi kad čujete pjesme - ludo! Volim bas, a kad pjesme počnu tutnjati, onda krene i publika! Sve što vidim su ruke u zraku, glave koje se pomiču naprijed-natrag i stopala kako tapkaju po plesnom podiju - baš onako kako ja to volim.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Artbat

Load the next article
Loading...
Loading...