Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Pagano

Talijanski DJ i producent ovotjedni je gost naše rubrike

  • Mixmag Adria I Foto: Egg Ryan
  • 28 August 2021
My Top 3 Essentials: Pagano

Ovotjedni gost naše redovne rubrike u kojoj DJ-i biraju svoje top tri stvari koje obavezno vrte u svojim setovima, talijanski je DJ i producent Pagano. Potječe iz underground zajednici Tradea, vatreno pridonosi house i techno scenama diljem svijeta, kao omiljen artist na labelima kao što su Tronic Christiana Smitha i Toolroom Records Marka Knighta. Tijekom svoje 20-godišnje karijere, Pagano je bio rezident u Heavenu, Tradeu i EGG-u u Londonu, te je gostovao u klubovima kao što su Amnesia, Space Ibiza + Miami, The Brooklyn Mirage (NYC), Privilege i Ministry Of Sound. Dijelio je stage s kolegama među kojima su Nicole Moudaber, Nina Kraviz i Boris (iz Berghaina), a smatra ga se jednim od najcjenjenijih umjetnika koji opslužuje LGBTQ+ i ravnopravne zajednice - premošćujući jaz između dva naizgled podijeljena kruga.

Pokrenuvši svoj label KISM još 2015. godine, tek je nedavno na njemu objavio svoj prvi solo album 'Infinite Regress'. Sastoji se od 10 njegovih originalnih pjesama, u suradnji s belgijskim dvojcem Filterheadz, a dodatno je dostupan i kao kontinuirani miks. LP je putovanje kroz povijest elektronske glazbe, otkrivajući utjecaje Italo-Disca 80-ih, Piano-Housea, Progressiva 90-ih i Funky Techna.

U nastavku poslušajte koje tri stvari su mu trenutno sastavni dio DJ setova.

1. Agent Orange - I'm Free (Original Mix) - KISM

Najjača stvar na mom labelu KISM do sada dolazi od Agent Orangea. Stvar obuhvaća sve elemente koje volim u houseu i technu; od pametne uporabe vokalnih sample cutova do sjajnog programiranja udaraljki. Izuzetna je i energična bez da je previše naporna. 'I'm Free' su svirali uživo svi kad je izašla, od Carla Coxa do Paca Osune i Eats Everything, i zvuči svježe dan danas.

2. Todd Terry & Sound Design - Bounce To The Beat (Gary Beck Remix) - TOOLROOM

Kao tinejdžer 90 -ih, Todd Terry je za mene ostao legenda house glazbe. Pa kad je jedan od mojih omiljenih techno producenata stavio ruke na jednu od njegovih pjesama, to se pokazalo savršenim spojem. Obožavam Gary Beckov upečatljiv i funky stil techna. Mislim da je njegov remix klasika 'Bounce To The Beat' čisto savršenstvo. Gary vješto unosi i izvlači izvorni discko i vokalne samplove, u neprestanom krešendu koji, kad vas jednom dohvati, ne pušta. Ovo funkcionira na apsolutno svakom plesnom podiju, od velikih dvorana do underground klubova, i to je jedna od onih stvari koje vadim kad želim podići atmosferu.

3. Christian Smith - Flyertalk (Original Mix) - BEDROCK

Već sam nekoliko godina bio veliki obožavatelj Christiana Smitha kada je objavio ovo remek - djelo elektroničke glazbe. Christian je zaista izvrstan u koketiranju s različitim žanrovima, a i dalje vjeran svom potpisu. Flyertalk balansira elemente housea, techna, acida i progressiva, polako gradeći atmosferu otvaranjem i zatvaranjem različitih dijelova i cutova. To je mekano, ali intenzivno putovanje tijekom kojeg Christian pametno koristi različite dijelove za stvaranje glazbenog putovanja bez upotrebe velikih melodija. To je jedna od mojih najdražih pjesama svih vremena i savršena završna pjesma.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...