Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Sian

Provjerite koje to tri stvari u svojim setovima vrti ovaj legendarni DJ i producent

  • Mixmag Adria I Foto: Sian press
  • 20 February 2021
My Top 3 Essentials: Sian

Novi gost naše rubrike “My Top 3 Essentials” je Sian, inovativni DJ i producent koji se proslavio pomicanjem granica u undergroundu kroz svoju izdavačku kuću Octopus Recordings kao i kroz svoju glazbu pod utjecajem industriala, darkwavea, synthwavea i klasičnog electra. Rođen u Irskoj, odrastao u Španjolskoj, a sada živi u LA-u, ovaj je producent dijelio svoj eksperimentalni sound po cijelom svijetu i oduševljavao svojim DJ i live nastupima.
Iza sebe ima brojna izdanja i remikseve artista kao što su Nicole Moudaber, Gregor Tresher, Jay Lumen, Anna, Marc Houle, DVS1, Victor Ruiz, Pig & Dan, Julian Jeweil, Slam, Gui Boratto, Carlo Lio, Oliver Huntemann i mnogi drugi.
Nedavno je objavio i EP “Corporate Hive Mind” koji možete poslušati i nabaviti ovdje kao i suradnju s Twitchem kroz ‘Sian: Presents Octopus’ koji možete provjeriti ovdje. Nakon toga, poslušajte koje to tri stvari obavezno vrti u svojim setovima i zašto.

1. Polli Ji - Skin On Skin (Original Mix) [Suara]

2. Djedjotronic - Touch the Ground 'Strapon' EP (Official Audio)

3. Sian - Shame Cube EP - Octopus Black Label (Official Video)

m: Zašto baš ove te tri stvari?

S: To su pjesme koje zauzimaju posebno mjesto u mojim setovima, imaju taj x faktor i originalan pristup, energičan, ali i melankoličan, kombinacija su čudne atmosfere i rave vibea, također su prilično ritmički zanimljive.Uvijek tražim pjesme koje krše pravila i sadrže iznenađujuće elemente.

m: Gdje si ih našao?

S: Puno kopam po glazbi, čak i kad mi se pošalje puno promosa, još uvijek provodim jedan, dva dana u tjednu barem u potrazi za starim i novim pjesmama. Obično, ako pratite onu “similar to” nit, možete otkriti neke baš moćne stvari!

m: U kojem dijelu seta misliš da bi ove stvari najbolje funkcionirale?

S: Volim puštati te spooky, mračne stvari na vrhuncu večeri, to je rizik, ali stvarno pomaže mojim setovima da postanu putovanje, a ne samo niz stalnih hard stvari, koje ponekad mogu umrtviti ekipu; ako u setu nema nekog emotivnog sadržaja, ne možete stvarno dodirnuti ljude odabirom pjesme.

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije ekipe na stvari koje vrtiš, mogu li te reakcije promijeniti tvoju setlistu na licu mjesta?

S: Apsolutno, sviram za njih i sebe, ponekad me, znajući da ekipa razumije određenu stvar, inspirira da i dalje slijedim taj određeni zvuk i da puštam više tog vibea; povežem se i na kraju upadnem u zečju rupu skupa s ekipom.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...