Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Space 92

Francuski techno producent otkriva koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima

  • Ela Radić I Foto: Press
  • 26 February 2022
My Top 3 Essentials: Space 92

Najnoviji gost naše redovne rubrike ovaj put dolazi iz Francuske. Riječ je o techno talentu imena Space 92 (aka Mathieu Mourareau) koji živi u Toulouseu, glazbom se bavi od 14 godine, s 16 je već producirao pod imenom Matt Minimal a Space 92 aktivirao je u vrijeme prvog lockdowna. Gotovo odmah je sa svojim izdanjima doživio uspjeh, dapače, već je treću godinu za redom okrunjen kao jedan od deset najprodavanijih artista na Beatportu. Trenutno je drugi najpopularniji izvođač Beatporta u svim žanrovima a taj meteorski uspon doveo ga je na brzi put da postane jedan od najtraženijih techno bendova desetljeća.

Nedavno je objavio novi EP, The Door, na Filth On Acidu a možete ga nabaviti i poslušati OVDJE. U nastavku možete doznati i koje tri stvari Space 92 trenutno obavezno vrti u svojim setovima.

1. Space 92 - The Door (Original Mix)

2. Eli Brown - Believe (Original Mix)

3. Thomas Schumacher & Victor Ruiz — Intuit — Drumcode — DC223

m: Zašto baš ove tri stvari?

S: Odabrao sam ove tri stvari jer ih uživam puštati na događajima na kojima nastupam. Ove stvari generiraju najveću reakciju publike i energiju na plesnom podiju.

2. Gdje si ih otkrio?

S: Kao što ste primijetili, jednu od njih sam producirao haha. Što se tiče druge dvije, puno slušam nova izdanja, a primam i dosta promo glazbe; to mi omogućuje da redovito provjeravam i čuvam nove pjesme. Često nakon toga vrtim omiljene među njima.

m: U kojem dijelu seta misliš da ove stvari najbolje funkcioniraju?

S: U sredini, kada je atmosfera stvarno vruća i vrhunska. Ove tri stvari su vrlo učinkovite za održavanje napetosti i održavanje seta.

m: Koliko ti je važno vidjeti reakcije publike na pjesme koje vrtiš? Mogu li te reakcije promijeniti tvoju setlistu na licu mjesta?

S: Kad sam počeo nastupati, priznat ću da moj odabir nije bio 100% optimalan jer sam tada mislio da će neke pjesme proći bolje od drugih unatoč činjenici da je bilo određenih trenutaka u kojima se dogodilo upravo suprotno! Ova se vještina može steći samo iskustvom. Što sam više svirao, više sam mogao vizualizirati kontekst i bolje razumjeti publiku: očekivanja ljudi i vrstu vibea koju su željeli - što bi moglo funkcionirati. Posljedično, to izravno utječe na način na koji biram pjesme za sljedeći nastup. Uvijek je cilj ponuditi kvalitetne setove koji uključuju rigorozno odabrane novitete te su učinkoviti, čvrsti, postojani i dinamični.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Artbat

Load the next article
Loading...
Loading...