Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Tom Bug

Bug je s nama podijelio koje tri stvari su nezaobilazne u njegovim setovima

  • Roberta Novosel I Foto: Kris S.
  • 9 May 2020
My Top 3 Essentials: Tom Bug

Ako ste ljubitelji house glazbe, ime koje vam je sigurno zapelo za oko je Tom Bug koji, osim što je nagrađen za najboljeg house DJ-a prema Ambasadoru, svoje mjesto je zauzeo i na listi najboljih house izvođača prema Traxsourceu. Jedan od značajnijih trenutaka njegove glazbene karijere je i pobjeda na Burn Residencyju koja mu je osigurala odlazak na Ibizu pa i samo probijanje na sceni što ga dovodi do nastupa u klubovima kao što su Revelin, Central Club, Carpe Diem i mnogi drugi. Uz DJ-ing, u malome prstu ima i produciranje pa tako izdaje svoje stvari na izdavačkim kućama Blacksoul Music, Flashmob i All About House, a valja napomenuti i da je glava klupskih večeri te etikete pod imenom Dobar House čije se rođenje dogodilo 2016. godine. S obzirom da trenutno pauziramo od klubova, Dobar House možemo slušati kao radio show na YouTube kanalu, a emitira se svakoga četvrtka. Sunčaniji dani natjerali su nas da posegnemo za toplim grooveom, a Tom Bug otkrio nam je tri stvari iz svojih setova uz koje ćemo se zasigurno gibati naredni period.

1. KERRI CHANDLER feat. TREASA “DIVA” FENNIE - HEAL MY HEART (Brokenears Remix)

2. LEON BENESTY - PARTY VIBE (Edit)

3. MAURICE FULTON & PEGGY GOU - JIGOO

m: Zašto baš te stvari?

B: Svaki neki period pojave se one neke posebne stvari koje se u mojim setovima zadrže dugo, pritom se uvijek trudim da su to neke stvari koje pak nisu i "svim" mojim kolegama jednako dobre. Srećom pa postoje ukusi i stilovi pa se to rijetko dogodi. Tako ima nekih stvari koje u setovima puštam jednom, neke su tu jer imaju baš taj jedan poseban moment koji znam prepoznati i na koji reagira publika.

m: Kako si otkrio te stvari?

B: “Party Vibe” sam dobio kao promo, a vjeruj mi, kad dobivaš puno promo traka, izgubiš se u hrpi glazbe koja prečesto uopće nije dobra za tebe. I onda ovo, wow! “Heal My Heart” u remiksu Brokenearsa sam čuo na Traxsourceu u svojem redovitom tjednom pregledavanju tog sajta (gdje kupujem dobar dio glazbe koju vrtim) u trenutku kad je izdan. Odmah sam se zaljubio. “Jigoo” sam ulovio na nekom promotivnom postu na društvenim mrežama. Ipak je to Peggy pa takve stvari saznaš htio - ne htio. Odmah mi se stvar svidjela i uspio sam ju kupiti na Bandcampu jer je samo tamo bila dostupna tjedan ili dva prije izdanja na Beatportu ili Traxsourceu.

m: Kako publika reagira na njih?

B: Na prvom pitanju sam spominjao baš to. Najbolji primjer među ove tri navedene je “Party Vibe”. Čim sam ju čuo, znao sam da je savršena za moje setove, gdje joj je mjesto i kako će publika reagirati. Srećom, bio sam u pravu. Slično je i sa “Heal My Heart” remixom, ali to je točno ono što ja volim često vrtiti ako mi odgovara. Diva vokali, "suha" produkcija i naglasak na grooveu. Peggy i Fulton su me oduševili produkcijom van okvira i standard, a i dalje je “Jigoo” prava stvar za floor. Ta je ipak više za gibanje i plesanje nego neke divlje reakcije, ali da, uživali su u njoj.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone...

Load the next article
Loading...
Loading...