Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Vintage Culture

Miljenik naše publike nedavno je opet nastupio u Hrvatskoj; tim nam je povodom otkrio koje tri stvari obavezno vrti u svojim setovima

  • Ela Radić I Foto: Fabrizio Pepe
  • 3 September 2022
My Top 3 Essentials: Vintage Culture

Vintage Culture, pravog imena Lukas Ruiz Hespanhol, miljenik je naše publike. Ovaj mladi DJ i producent, jedan od najutjecajnijih predstavnika brazilske plesne glazbe u ovom trenutku, posljednjih nekoliko godina osvojio je svjetsku publiku s remiksima za imena kao što su John Summit, David Guetta, MEDUZA, The Martinez Brothers i Duke Dumont. Često nastupa i u našim krajevima pa smo povodom njegovog nedavnog nastupa na Zrću doznali koje to tri stvari obavezno vrti u svojim setovima, u kojem trenutku seta ih pušta te kako publika reagira na njih.

1. FREE - VINTAGE CULTURE, FANCY INC, ROLAND CLARK

Napisao sam i producirao pjesmu "FREE" s Fancy Inc. To su vrlo talentirani producenti (i prijatelji) sa sjedištem u Brazilu. Kasnije je legenda Roland Clark naš instrumental obogatio svojom nevjerojatnom vokalnom izvedbom nakon što sam mu objasnio poruku i temu koju želimo prenijeti. Ova se stvar pokazala kao odlična za otvaranje seta, kao himna. Plijeni pažnju publike pozitivnom porukom, porukom nade. Inače smo napisali 'Free' odmah nakon lockdowna/pandemije. Govori o ponovnom okupljanju s ljudima koje volite, druženju s prijateljima na proslavi. Reakcije na ovu stvar su uvijek pozitivne i publika definitivno čuje poruku.

2. GREECE 2000 - VINTAGE CULTURE REMIX

Tijekom godina, originalna verzija stvari 'Greece 2000' često se pojavljivala u mom DJ setu. Usred nastupa volim ubaciti pjesmu koju publika zna ali da opet nije i previše poznata. U kolovozu 2022. konačno sam objavio svoj remiks te pjesme na Armada Musicu. Poštujući duh izvorne verzije, želio sam pjesmu modernizirati i udahnuti tom klasiku novi život. Jako sam ponosan na rezultate mog remiksa 'Greece 2000'

3. BLUE MONDAY ( Freemason's Remix )

'Blue Monday' grupe New Order jedna je od onih klasičnih pjesama koje su me inspirirale da postanem glazbeni producent. Ovu pjesmu slušam od svoje 16 godine. Puštam je pred kraj mog seta, kada se publika zabavlja, tad ova pjesma unosi još jednu dozu energije u nastup. Čak i nakon toliko vremena, 'Blue Monday' New Ordera me još uvijek inspirira.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...