Search Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Cristian Varela

Razgovarali smo s techno producentom i DJ-em povodom objave novog albuma “My Way”

  • Mixmag Adria I Foto: larryjdotphotography/Press
  • 23 December 2023
My Top 3 Essentials: Cristian Varela

Novi gost naše rubrike My Top 3 essentials je techno DJ i producent Cristian Varela. Ovog višestruko nagrađivanog artista, poznatog po svojim 6-Six Vinyl showovima, može se čuti na nastupima po cijelom svijetu, kao i pratiti njegovu tjednu radio emisiju na Bloop London Radiju i sve njegove emisije koje se prikazuju u Europi, SAD-u, Južnoj Americi i Aziji putem više od 100 specijaliziranih techno postaja u više od 50 zemalja. Cristian Varela od 2003. vodi jedan od svojih najcjenjenijih projekata: Black Codes Experiments imprint. Etiketa je stekla čvrstu reputaciju jednog od najprestižnijih brendova u međunarodnoj elektroničkoj glazbi. Futuristički, entuzijastični i sa stalnim ciljem stvaranja snažnog saveza držeći ljude da plešu u jedinstvu uz elektroničke zvukove i ritmove.

Varela trenutno sprema novi album, 'My Way' za svoj Black Codes Experiments, što možete pratiti OVDJE, a do tad otkrijte koje to tri stvari vrti u svojim setovima i zašto.

1. Takaaki Itoh- Killing OAKS10

Ovo je moja omiljena pjesma otkako sam je čuo prije nekoliko godina. Nevjerojatna hardgroove kreacija s vokalima koji podsjećaju na čisti Electronic Body Music & Industrial stil i Industrial stil. Takaaki je jedna od japanskih legendi i njegove produkcije su uvijek u mojim koferima. Svoju izvrsnost duguje originalnosti, posebnom zvuku i underground atmosferi na svojim trakama. Osim toga, OAKS je izdavačka kuća jako dobrog umjetnika i prijatelja Hectora Oaksa, gdje se oduvijek poštuje stara škola Techna.

2. Horacio_Cruz_-_Asiento_XL_(Original_Mix) X063

Horacio je zapravo jedan od najutjecajnijih umjetnika u Španjolskoj i jedan od glavnih promotora koji uvijek podržava old school glazbu, producenat i DJ sa svom festivalom CIRCUS NATION. Osjećam ovu atmosferu potpuno izraženu u njegovoj originalnoj pjesmi “Asiento XL” gdje su akordi isključivo temeljeni na zvukovima Detroita i udarnim beatovima legendarnog Rolanda TR909. Nevjerojatna simbioza za iznimno energičnu melodiju za plesne podije. Obožavam to! Bravo druže!

3. Robert Armani- Circus Bells- Cristian Varela REMIX_Traxmann Records

Što reći o jednom od najvećih techno producenata poput Roberta Armanija s velikim hitovima kao što su Circus Bells. Ovu pjesmu svirala je većina nas 90-ih i bila je ubojica na plesnom podiju s mnogim remiksevima velikih izvođača kao što je Hardfloor. Bio sam vrlo počašćen kada me Van Csar kontaktirao da napravim remix za ovu zapanjujuću kreaciju. Koncept je bio stvoriti vrlo čvrstu bas liniju s distorted kickom, ali uvijek poštujući izvornu sekvencu. Napravio sam različite slojeve i filtre/slojeve s varijacijama preko glavne sekvence kako bih dobio organski učinak na cijeli remiks. Ovaj dvostruki vinil također ima sjajne remixeve Misstress Barbare, Kena Ishiija i kolekciju velikih imena na sebi.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...