Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Devon James

Poslušajte koje stvari u svojim setovima vrti ovaj talentirani DJ i producent, koji potječe iz slavne glazbene obitelji

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 13 May 2023
My Top 3 Essentials: Devon James

DJ i producent Devon James novi je gost naše rubrike u kojoj nam artisti otkrivaju koje tri stvari obavezno vrte u svojim setovima. Davon James potječe iz glazbene obitelji - njegov djed je bio proslavljeni svirač tube u nacionalno priznatim Dixie Jazz bendovima, a njegov otac je klavijaturist i menadžer jamajčanskih ska legendi The Skatalites. Učio je od najboljih kako kontrolirati publiku, obići svijet i održati kreativni duh. Kao tinejdžer naučio je DJ-irati, a na koledžu je počeo priređivati partyje. Ti su partyji evoluirai u RVDIOVCTIVE; event brend s kojim, skupa sa svojim suradnicima, ide na turneje od New Yorka, Miamija, Bostona, San Francisca i dalje.

Nedavno je objavio album “Love Reach”, pripovijest od devet pjesama o samootkrivanju ispričanu kroz zarazni disco, samouvjereni indie dance groove i swinging house beat. Zanimljivo, njegov otac svira na brojnim pjesmama s albuma, uključujući klavirski riff na “Brighter Day”, a svi vokali su prijatelji i suradnici s kojima je najviše povezan na svom putu - uključujući artiste kao što su Brighter Days, Hundreds Thousands i legendarni Lee 'Scratcha ' Perry kojem je ovo jedna od posljednjih snimki. Album provjerite OVDJE a u nastavku otkrijte koje tri stvari Devon vrti u svojim setovima i zašto.

1. Moodymann - Shades of Jae [KDJ]

Moodymann je moj omiljeni umjetnik svih vremena. Volim sve o njemu - njegove produkcije, njegove DJ setove, njegov stil, njegov swagger, njegovu filozofiju, njegovu ljubav prema Princeu. On uvijek kaže: 'Nije važno što radiš, važno je kako to radiš.' Sve radi iz ljubavi i poštenja, a ne zato što je to cool ili moderno, ili zato što će mu to donijeti najviše novca. Radi ono što radi jer to voli i to ga čini sretnim. Nešto što je meni kao umjetniku jako, jako važno je autentičnost. Mislim da se sve o čemu pričam s Moodymannom može svesti na to da je autentičan onome tko jest i odakle dolazi i mislim da je to odlično prikazano u njegovoj pjesmi “Shades of Jae”. Ova gotovo 7-minutna pjesma počinje sa samo nekoliko slojeva - funky Rhodes uzorak; soulful vokal, sample Marvina Gayea; clap kao perkusija; i još jedan vokalni sloj koji zvuči kao da je od samog Moodymanna. On isprepliće te elemente zajedno gotovo tri minute prije nego što nastupi bilo kakav kick, održavajući pjesmu optimističnom, energičnom i zanimljivom. Ovaj nekonvencionalni stil aranžiranja nastavlja se kroz cijelo vrijeme pjesme i zapravo dočarava njegov 'boli me kurac' stav dok ubacuje i vadi stvari po želji. On tako savršeno stvara napetost u ovoj stvari i širi je daleko izvan zone udobnosti većine ljudi. Kad konačno smanji tu napetost i unese puni groove, to je jedan od najzadovoljavajućih ritmova ikada. Doista možete čuti njegovu osobnost u glazbi, posebno na ovoj stvari. Za mene je to doista inspirativno.

2. Blind - Hercules & Love Affair (Frankie Knuckles Remix) [DFA]

Vrlo je malo setova u kojima ne sviram ovu pjesmu. To je jedna od onih iznimno rijetkih stvari koje mogu nadići prostor i vrijeme. Funkcionira posvuda - uvodni set dnevne zabave na plaži, špica u klubu ili rano ujutro nekog aftera u warehouseu. Groove je zarazan, a vibe je seksi. Ne znam što drugo reći o ovoj stvari osim da je savršena. Frankie Forever.

3. PillowTalk & Soul Clap - Love Train ft. Greg Paulus & Crew Love [Crew Love]

Soul Clap mi je još jedan favorit svih vremena. Ne samo da volim Charlieja i Elija jer su i oni dečki iz Bostona, već sam potpuno povezan s njihovim glazbenim vajbom, koje sežu od soula, disca, funka, electra, housea i techna. Što ne voljeti kod ove stvari? Počinje tim starim ritmom bubnja koji čujem i u snu. Neposredno prije nego što se pojavi bas linija, čuje se zvuk vlaka, a ja apsolutno volim vlakove pa cijenim taj mali dodir. Kad bas linija padne, lagana je, a opet snažna. Međutim, lagani i 'fluffy', sunčani klavirski riff je ono što me potpuno izbacuje iz tračnica. Tako je jednostavno, ali tako učinkovito. Zauvijek će me tjerati da razmišljam o ljetima u NYC-u s najbližim prijateljima, partijanju na krovovima dok sunce ne izađe. Pjesma ima taj osjećaj druženja koji je cool i zarazan. Osjećam da je to jedna od onih pjesama koje pjevate sa svojim prijateljima. Zajednica mi je uvijek bila važna i to je nešto što dobro funkcionira. Ova je pjesma bila na albumu Crew Love - Based on a True Story. Crew Love je brend za koji su se razvili dok su radili zajedno s hrpom svojih prijatelja. Uvijek rade s ljudima s kojima se zapravo druže i s kojima su prijatelji. Mislim da je i Moodymann to uvijek radio i govori o suradnji s drugim detroitskim umjetnicima koji su redovito u njegovoj blizini. Mislim da je stvarno posebno i važno istaknuti svoje prijatelje, ljude do kojih vam je stalo, a ne samo pokušati surađivati s ljudima koji će vam donijeti privremenu slavu ili utjecaj.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine, DJ Jock...

Load the next article
Loading...
Loading...