Menu
Home Novosti Menu
Glazba

My Top 3 Essentials: Ben Rau

Novi gost naše redovne rubrike je house DJ i producent koji je upravo objavio ‘8-track’ LP za Knee Deep in Sound

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 1 October 2022
My Top 3 Essentials: Ben Rau

U novom nastavku rubrike u kojoj DJ-evi/producenti otkrivaju koje tri stvari obavezno vrte u svojim setovima, ugostili smo jedno house ime. Ben Rau je rođen i odrastao u Berlinu a preselio se u Veliku Britaniju zbog faksa. Uronio je u vrlo utjecajnu party scenu istočnog Londona, nakon što je donio odluku posvetiti život bavljenju glazbom. U međuvremenu je Berlin postao globalni epicentar housea i techna te je Ben, kaže, osjetio snažan poziv da se vrati kući. Vratio se u Berlin, izgradio studio i nastavio s obnovljenom željom da uspije i istinski slijedi svoje snove. Uspio je u naumu, postao je cijenjeni producent housea sa izdanjima na etiketama kao što su INKAL, Cuttin’ Headz, FUSE.

Sredinom rujna objavio je “8 Track LP s osam stvari za Knee Deep Sound. Album je nastao tijekom lockdowna u njegovom studiju u Berlinu, a prikazuje umjetnika (koji je prethodno izdao 'The Player' na Knee Deep in Sound, 2020.) kako zaranja u sve, od francuskog filter housea do breakbeata do deep i melodičnog housea dok destilira cijeli život na plesnom podiju i u DJ kabini u osam veselih i grooveom nabijenih pjesama.

LP provjerite OVDJE a u nastavku doznajte koje tri stvari Ben Rau vrti u svojim setovima i zašto.

1. Luuk van Dijk, Kabbina - Fruitless (Casey Spillman Fruitfull Remix)

Casey je ovime stvarno izbacio loptu iz parka. Ogroman remiks na već solidan original. Volim kako vozi taj topli bassline, živahne zvučne efekte i pravi 'ja sam house diva' vokal.Ova pjesma se vrtjela u gotovo svim mojim setovima ovog ljeta i imam osjećaj da ću je svirati još dugo.

2. Osunlade Envision Argy Underground Dub

Ovu stvar vrtim već 10 godina i mislim da ću je vrtjeti još 10 godina! Ova pjesma stvarno pokazuje kako su glazbeni trendovi ciklusi i sve se vraća ako čekate dovoljno dugo. Ovo je klasična M1 Organ House pjesma u stilu koji je MK postavio 90-ih, a opet je potpuno relevantna i zvuči kao da je nastala jučer. To je čarolija stvaranja bezvremenske glazbe.

3. Ben Rau – Work On Me

Morao sam ubaciti i jednu od svojih pjesama, a ova je sada vani kao dio albuma od 8 pjesama koji sam upravo napravio za izdavačku kuću Knee Deep In Sound, od Hot Since 82. Ovo je moj pogled na zvuk o kojem sam već govorio u prethodnoj stvari, klasična pjesma Korg M1 Organ House u stilu Nightcrawlersa i “Push The Feeling On” ili Robin S “Show Me Love”. Ovaj zvuk nikada neće zastarjeti i trenutno doživljava preporod, a čak i oni poput Beyonce skaču na njega.

Pročitajte neke od prijašnjih My Top 3 Essentialsa:
Blacksoul, Enrico Sangiuliano, Mladen Tomić, Petar Dundov, Insolate, Rub A Dub, Markus Tone, Sam Divine...

Load the next article
Loading...
Loading...